• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Försommar – det spritter i naturen!

  Nu är det fullt ös i naturen – knoppar öppnar sig, ungar föds, flyttfåglar återvänder. Månadens naturbilder ger en liten provkarta av naturhändelser denna ljuvliga vårmånad.

  Försommar – det spritter i naturen!

  MÅNADENS BILD

  Det var ingen hägring

  En närmast trollsk stämning råder i den här bilden. Lisbeth Pettersson i Töllsjö är fotografen som fick se rådjuret träda från ur morgondimman. Ett magiskt möte som belönas med månadens bokpris!

  Ulliga gulliga ugglor

  Vi låter Elisabet Jönsson i Aska, utanför Hässleholm, själv berätta om den här bilden: "Vår uggleholk nyttjas varje år och i fjol blev det lyckat med tre ungar som under några dagar satt tillsammans och tittade ut på världen utanför. Bara några dagar senare började de lämna holken en efter en. Lite tidigt kan tyckas eftersom de ännu inte flyger så bra men tydligen är det så det går till. Bilderna tagna under sista veckan i maj."

  Liten med färgglad

  Den lilla liljebaggen är inte större än att den kan hålla sig fast på liljekonvaljens strån men syns gör den! Sofie Turesson i Svalöv lät kameran zooma in på en av vårens minsta färgklickar!

  Stilig snyltare

  Vätterosen lever större delen av sitt liv under jorden. Den tillhör familjen snyltrotsväxter och lever som parasit på i huvudsak hasselrötter. Men när den blommar är den riktigt vacker att se på! Lena Nielsen i Nossebro förevigade den.

  Under en blodröd himmel

  En flock tranor går in för landning mot bakgrund av en närmast osannolikt flammande solnedgång. Man blir onekligen lite andaktsfull. Lennart Johanzon i Åhus är fotografen som skickligt fångade tranorna på bild.


  Glöm inte!

  2020 års almanacka till Hemmets Journals prenumeranter kommer att prydas av läsarnas vackra naturbilder! Skicka din högupplösta bild till almanacka2020@egmont.se senast den 31 maj 2019. Din bild måste inte vara nytagen. Alla bilder som kommer med i almanackan arvoderas.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!