• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Mumsigt i grönsakslandet!

  Då var det dags att presentera årets ätbara frönyheter! Bläddra i listan bland krispiga morötter och frodig grönkål - kanske hittar du några nya favoriter!

  Mumsigt i grönsakslandet!

  Sommarmorot 'Aron' är en tidig sommarmorot med klassiskt orange, korta, knubbiga, ca 10 cm långa, konformade rötter. Smaken är saftig och söt. Äts direkt eller i matlagning.


  Sommarmorot 'White satin' är söt i smaken, krispig och saftig. Den är god att äta färsk men kan även förvällas och frysas. Sås tidigt direkt på växtplatsen, så snart jorden går att bruka fram till slutet av juni. (Ng)


  Sommarmorot 'Cosmic purple' är en läcker morot med lila skal och orange inuti. Den är krispig och god att äta direkt, men kan också förvällas och frysas. Så tidigt direkt på växtplatsen, så snart jorden går att bruka fram till slutet av juni. (Ng)


  Rödbeta 'Alvro Mono' är en tidig och jämn sort som inte behöver gallras. Rödbetan har ett tunt skal, är svagt plattrund och helt mörkviolett genomfärgad. Blasten har vinröda stjälkar och gröna blad. (Ru)


  Grönkål 'Emerald Ice' är en helt ny grönkål med gröna räfflade blad och dekorativa vita markeringar. Sorten är både krispig och söt. Den passar att skörda vartefter under sommaren eller hela plantan på hösten/vintern. (Rv)


  Gurka 'Patio snacker' ger hög avkastning och kontinuerlig skörd med 15-20 cm långa gurkor. Perfekt för odling i stora krukor och blir 100-150 cm hög. Sås på växtplatsen när jordtemperaturen nått över 15 grader. Förkultivering inomhus eller täckning med fiberduk ger tidigare skörd. (We)


  Sallat 'Cerbiatta' är en ny typ av kraftigt grön ekbladssallat med upprättväxande bladverk och extra långflikiga blad. Saftiga och spröda. Plantan kan bli stor om den får plats, 35-40 cm hög och lika bred. Sorten är snabb, står skördefärdig länge och klarar en del frost på hösten. (Ru)

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!