• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Bilder: Den klassiska Ikea-kassen Frakta får nytt utseende

  Har du tröttnat på den blå Ikea-kassen? Då blir du kanske glad över nyheten att den kommer få en ny design!

  Bilder: Den klassiska Ikea-kassen Frakta får nytt utseende

  Som vår systersajt Hus & Hem tidigare rapporterat om kommer Ikea-kassen Frakta att designas om under året. I höst lanseras Ikeas omskrivna samarbete med danska designern Mette Hay, som bland annat kommer att ge bärkassen nytt utseende under namnet Ypperlig.

  Frakta får ny design i regi av danska Mette Hay i höst. Foto: Ikea

  Men det är inte den enda remaken vi kommer att få se. Den franska detaljhandelskedjan Colette har också tagit sig an kassen – och gett den en fransk makeover. I deras version är Frakta vit med blå prickar, ett mönster som är nära förknippat med kedjan.   

  Den nya kassen är startskottet för ett samarbete mellan Ikea och Colette för att fira den franska kedjans 20-årsjubileum. Kollektionen kommer att finnas i butik först 2018, men redan nu smyglanseras den nya kassen i Colettes Parisbutik fram till den 6 maj, rapporterar People.

  Frakta kommer att få en redesign och prydas av Colettes välkända prickar. Foto: Ikea

  Redan nu kan du haffa ett exemplar i Paris! Foto: Ikea

  Men du som helst av allt vill fortsätta att bära din tvätt i en gammal hederlig blå Frakta-kasse behöver inte bli orolig. 

  – Vi kommer aldrig, aldrig att ta bort den blå kassen. Men det lanseras två nya kollektioner, som kommer att vara ett komplement under en begränsad tid, säger Tina Björeman, pressansvarig för heminredning på Ikea, till Dagens Media.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!