• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Fyra anledningar till att äta avokado

  Den krämiga och helt underbara avokadon är inte bara gudomligt god – den är också fylld av godsaker och nyttigheter. Här är fyra anledningar till varför du ska äta avokado.

  Fyra anledningar till att äta avokado

   

  1. Minskar hungerkänslor

  Avokadon innehåller enkelomättat fett som ökar din hjärthälsa och dess riklighet på fiber ger dig en ökad mättnadskänsla. Enligt kurera.se visar studier att mat som innehåller avokado ger en längre mättnadskänsla, än mat inte gör det. Så du kan med gott samvete mumsa i dig ett par avokados.

  Avokadon bidrar till en längre mättnadskänsla.

   

  2. Näringsbomb

  Avokadon är en riktig guldgruva och är sprängfylld med näring. Förutom det enkelomättade fettet så innehåller frukten över 14 mineraler, 18 aminosyror, lösliga fibrer, omega 3-fettsyror och vitamin C, E och K. För att bara nämna några stycken.

  Den näringsfyllda avokadon kan ätas på hundratals olika sätt.

   

  3. Skyddar mot sjukdomar

  Utöver längre mättnadskänsla och mängder av näring så sägs avokadon också kunna förebygga hjärtsjukdomar, diabetes, cancer och hjärnsjukdomar. Alla näringsämnena, så som bra fetter och fiber, hjälper till att hålla ett lägre LDL-kolesterol, reglerar blodsockret och minskar risken för inflammationer i kroppen och hjärnan.

  Den skyddar inte bara mot cancer utan minskar också ditt kolesterol.

   

  4. Passar till allt

  Inte nog med alla hälsofördelar, dessutom så passar avokadon till nästan allt. Smoothies, soppa, sallad eller precis som den är – det är bara att experimentera. Dess krämiga och fräscha smak gör sig god både morgon, middag och kväll!

  Du kan helt enkelt använda avokadon till det mesta.

  Källa: Kurera.se och mittkok.se 

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!