• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Stor guide till sommarens tv-favoriter

  Sommar, semester och – tv! Går det ihop? Ja, om vädret inte blir vad vi önskar är det ändå ganska skönt att krypa upp i soffan och njuta av trevliga tv-program. Och vissa av de årligt återkommande favoriterna vill vi nog inte missa ens om solen skiner från en klarblå himmel!

  Stor guide till sommarens tv-favoriter

  Lotta på Liseberg

  Start: 27 juni i TV4

  2004 tog TV4 upp kampen med Allsång på Skansen. Man engagerade sångerskan Lotta Engberg och döpte programmet till Lotta på Liseberg. Och det blev succé direkt. I år är Lotta tillbaka på stora scenen på Liseberg i Göteborg med åtta nya program med start 27 juni. Som vanligt delar hon scenen med massor av artister – och hennes glädje och värme sprider sig säkert som vanligt både till de röstresursstarka Lisebergsbesökarna och till folket i stugorna.

  Som vanligt står förstås Lotta Engberg för allsången från Liseberg.

   

  Allsång på Skansen

  Start: 28 juni i SVT

  Åtta tisdagar i rad kan vi njuta av Allsång på Skansen under ledning av Sanna Nielsen. Sannas varma sätt och proffsiga bemötande kommer säkerligen att få allsångspubliken att stämma upp till sång. Det blir spännande gäster blandat med klassiska allsånger och sommarsuccén är given!

  Sanna Nielsen gör sin debut som programledare för Allsång på Skansen!

   

  Världens bästa veterinär

  Start: 29 juni i SVT2

  En valp som brutit en tass, en kanin som brutit benet i ett slagsmål, en katt som blivit påkörd av en bil. SVT har tidigare visat hur de här sällskapsdjuren har fått hjälp av den 50-årige irländske veterinären Noel Fitzpatrick, som driver en av världens mest avancerade kliniker. Den 29 juni är han tillbaka i serien Världens bästa veterinär, där han ställs inför nya utmaningar när han ska förbättra livet för våra fyrfota vänner.

  Omtyckta veterinären Noel Fitzpatrick är också tillbaka i rutan i sommar.

   

  Vår stora kärlek

  Start: 4 juli i SVT1

  Kärlek mellan två äldre personer, där romantik och sex är några av ingredienserna är inte vanliga. Så första säsongen av den prisbelönta brittiska komediserien Vår stora kärlek, som handlar om kärlek mellan ett par i 70-årsåldern, fick stor uppmärksamhet – och bra kritik.

  Den 4 juli börjar SVT1 visa en ny säsong av serien som handlar om Celia och Alan (spelade av Anne Reid och Derek Jacobi). De lärde känna varandra i tonåren, men tappade kontakten och levde med andra makar. Som pensionärer träffas de igen och bestämmer sig för att gifta sig. Många romantiska scener utlovas under den nya säsongen.

   

  Barnmorskan i East End

  Start: 2 juni i SVT1

  För fyra år sedan premiärvisades den brittiska tv-serien Barnmorskan i East End i svensk tv. Den fick en trogen tittarkrets som följde berättelsen om en nyutexaminerad barnmorska, Jenny Lee (spelad av Jessica Raine), i en fattig del av östra London på 1950-talet. Där arbetade hon tillsammans med nunnor och andra barnmorskor. Det som kittlade oss lite extra var att serien hade en verklig bakgrund. Den 2 juni är serien tillbaka med en ny säsong.

  Serien om de populära barnmorskorna i Londons East End fortsätter i SVT i sommar.

   

  Sommar med Ernst

  Start: 7 juli i TV4

  Sommaren 2008 restaurerade och moderniserade Ernst Kirchsteiger och hans två vapendragare sitt första hus av modell "rivningskåk" i serien Sommar med Ernst. Det har de fortsatt med varje år. Var beredd på att möta nya odödliga citat från Ernsts läppar när årets sex program långa serie börjar den 7 juli.

  Ingen sommar utan Ernst!

   

  Let´s dance junior

  Start: 8 juli i TV4

  Tidigare har vi sett både Marie Serneholt och Morgan Alling tävla i programmet Let´s dance. Nu dansar de vidare i karriären med att vara programledare för Let´s dance junior, där tio ungdomar i åldern tio-tolv år ska tävlingsdansa med var sin proffsdansare. Ungdomarna är antingen kändisar själva eller så har de kända föräldrar.

  Här finns till exempel Jane Nwapa, dotter till Dr Alban, Ida Hedlund Stenmarck, dotter till Martin Stenmarck och Hanna Hedlund, och Julius Jimenez Hugon, som spelade Håkan Bråkan i Sune-filmerna. De tävlande ska bedömas av ett riktigt proffsgäng – Tony Irving, Ann Wilson och Cecilia Lazar. Programmet sänds i sex veckor under sommaren.

  Dans blir det i sommar också och det är det här glada gänget juniorer som står för den.

   

  Saltön, säsong 3

  Start: 8 juli i SVT1

  Tv-sommarens mest älskade repris är troligen serien Saltö, säsong 3 om livet på en ö på västkusten med folkkära skådespelare som Claes Malmberg, Tomas von Brömssen, Ulla Skoog och Per Myrberg, Serien, som bygger på böcker av Viveca Lärn, har setts av omkring 2,5 miljoner tittare genom åren. Johanna har sedan förra säsongen öppnat en ostronbar, Emily driver nu Blomgrens tobak och Hassan har öppnat en krog på kajen. Men allt är inte frid och fröjd. Ön skakas om ordentligt när det visar sig att en pyroman härjar.

  Saltön, säsong 3 blir garanterat en av sommarens mest uppskattade repriser.

   

  Sommarkrysset

  Start: 9 juli i TV4

  Vi svenskar är ett korsordsälskande folk. Så det är inte särskilt märkligt att vi bänkar oss framför tv:n även soliga lördagskvällar för att titta på Sommarkrysset. Sedan 2006 har solskenet Gry Forssell stått lodrätt på Gröna Lunds scen i Stockholm och lett programmet, som inte bara bjuder på inte alltför svåra korsordsfrågor utan också på ett knippe kända artister. Sommarkrysset pågår under sju veckor.

  Visst kan man kryssa i tv! Gry Forssell leder återigen Sommarkrysset i TV4.

   

  Sommar-OS

  Start: 5 augusti i TV3

  Rio de Janeiro i Brasilien är platsen för de olympiska sommarspelen, som kommer att hålla på från den 5 till den 21 augusti. Då kan vi sitta nästan dygnet runt och se hur det går för våra idrottsmän och -kvinnor. Ola Wenström, Carolina Klüft och Niklas Jihde kommer att leda studiosändningarna i TV3, som tillsammans med TV10 ska visa det bästa från OS. TV3 och TV10 ska fokusera på "tävlingar av nationell angelägenhet": de svenska medaljhoppen, simningen med Sarah Sjöström, sprintern Usain Bolt och våra fotbollslandslag. Kunder med Viasats sportpaket kommer även att kunna se alla OS-sändningar på betaltjänsten Viaplay.

  Carolina Klüft tillhör raden av experter som kommer att kommentera årets sommar-OS i Rio de Janeiro.

   

  Ingvar Carlsson

  Start: 17 augusti kl 20 (del 1av2) i SVT1

  När Olof Palme mördades, blev den västgötske socialdemokraten och folkhemspojken Ingvar Carlsson ny statsminister. Helt oförberedd. I den här tvådelade dokumentären (som tidigare visats på SVT) får vi följa Ingvar Carlsson på hans väg till det högsta politiska ämbetet i Sverige.

  Ingvar Carlsson hamnade plötsligt i rampljuset när Olof Palme blev mördad.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!