Sticka och skicka

Tack alla ni som hjälpt barnen i Tanzania!

Hemmets Journal uppmanade i höstas er läsare att sticka och skicka plagg för att hjälpa barn i Tanzania. Runtom i Sveriges alla hörn har det stickats flitigt och hundratals halsdukar, mössor, tröjor och filtar har kommit in till projektet.

Stickcaféet i Malmö stickar till barnen i Tanzania!

Varje vecka träffas en grupp kvinnor på stickkaféet i Malmö för att handarbeta och ha trevligt tillsammans. I höst har de dessutom ett högre mål – de stickar och skickar babyfiltar och barnkläder till Project Newland i Tanzania.

Sticka skönaste sjalen!

En snygg sjal, stickad i mjukt ullgarn, värmer skönt om axlarna när kylan kommer. Du stickar den i ett vackert vågat mönster.

Sticka mjuk tröja och mysig halsduk!

Denna vecka får du fler mönster till sköna plagg som värmer – en slätstickad tröja och en lång mysig halsduk med ränder. Perfekta att sticka för sig som vill delta i ”Sticka & skicka”.

Sticka och skicka: Britt-Marie vill göra en insats!

När Britt-Marie Ekström, 69 år, gick i skolan valde hon till och med bort syslöjd. Nu älskar hon att sticka – och har mest gjort det till sina familjemedlemmar. Hon kombinerar nytta med nöje genom att skänka egentillverkade plagg till Projekt Newland i Tanzania.

Sticka och skicka: Mössa och pannband!

Mössan och pannbandet stickar du snabbt och enkelt i dubbelt garn på rundsticka. Mjuka och sköna när kylan kommer och perfekta att skicka till de som behöver värme.

Kerstin har snart stickat 5 000 mössor!

Kerstin Karlsson från Hallstavik har stickat nästan 5 000 mössor till Afrika och behövande i Sveriges alla hörn. Det finns bara ett villkor – mössorna får inte säljas!

Sticka & skicka till nyfödda i Gambia!

Att sticka till en alldeles ny liten person är roligt och går snabbt. När filten eller mössan dessutom hamnar hos någon som saknar allt känns det i hjärtat. Nu får Hemmets Journals läsare återigen möjlighet att Sticka & Skicka – den här gången till Gambia.

Scroll to Top