Sticka och skicka

 • Tack alla ni som hjälpt barnen i Tanzania!

  Hemmets Journal uppmanade i höstas er läsare att sticka och skicka plagg för att hjälpa barn i Tanzania. Runtom i Sveriges alla hörn har det stickats flitigt och hundratals halsdukar, mössor, tröjor och filtar har kommit in till projektet.

 • Stickcaféet i Malmö stickar till barnen i Tanzania!

  Varje vecka träffas en grupp kvinnor på stickkaféet i Malmö för att handarbeta och ha trevligt tillsammans. I höst har de dessutom ett högre mål – de stickar och skickar babyfiltar och barnkläder till Project Newland i Tanzania.

 • Sticka skönaste sjalen!

  En snygg sjal, stickad i mjukt ullgarn, värmer skönt om axlarna när kylan kommer. Du stickar den i ett vackert vågat mönster.

 • Sticka mjuk tröja och mysig halsduk!

  Denna vecka får du fler mönster till sköna plagg som värmer – en slätstickad tröja och en lång mysig halsduk med ränder. Perfekta att sticka för sig som vill delta i “Sticka & skicka”.

 • Sticka och skicka: Britt-Marie vill göra en insats!

  När Britt-Marie Ekström, 69 år, gick i skolan valde hon till och med bort syslöjd. Nu älskar hon att sticka – och har mest gjort det till sina familjemedlemmar. Hon kombinerar nytta med nöje genom att skänka egentillverkade plagg till Projekt Newland i Tanzania.

 • Sticka och skicka: Mössa och pannband!

  Mössan och pannbandet stickar du snabbt och enkelt i dubbelt garn på rundsticka. Mjuka och sköna när kylan kommer och perfekta att skicka till de som behöver värme.

 • Nancy stickar och skickar babypaket till Afrika: Jag är glad att min stickning kan komma till nytta

  Tanken var att stickningarna inte skulle bli liggande hemma i byrålådan, utan komma till nytta där de verkligen behövs. Nu har Nancy och hennes gäng stickat och skickat 1000 babypaket till Afrika och Östeuropa!

 • Sticka & Skicka gör det igen!

  För andra året i rad har Hemmets Journals projekt Sticka & Skicka sytt och skänkt kläder till utsatta barn.

 • Kerstin har snart stickat 5 000 mössor!

  Kerstin Karlsson från Hallstavik har stickat nästan 5 000 mössor till Afrika och behövande i Sveriges alla hörn. Det finns bara ett villkor – mössorna får inte säljas!

 • Sticka & skicka till nyfödda i Gambia!

  Att sticka till en alldeles ny liten person är roligt och går snabbt. När filten eller mössan dessutom hamnar hos någon som saknar allt känns det i hjärtat. Nu får Hemmets Journals läsare återigen möjlighet att Sticka & Skicka – den här gången till Gambia.

 • Sticka kofta och mössa till de minsta!

  Vår samarbetspartner Sandnes Garn bjuder på mönster till kofta och mössa som är perfekta att sticka till nyfödda! Sticka & skicka våren 2015 går till Sukuta-sjukhuset i Gambia.

 • De första filtarna har anlänt till Panzi!

  Flera tusen filtar har redan kommit in till Hemmets Journals och PMU:s Sticka & skicka-kampanj för Panzisjukhuset! Några av filtarna har redan hittat vägen ut till Kongo. Irene Antby som till vardags jobbar på PMU:s depå i Vårgårda bar dem med sig när hon besökte landet för ett par veckor sedan och tog de här bilderna.

Scroll to Top