Tack alla ni som hjälpt barnen i Tanzania!

Hemmets Journal uppmanade i höstas er läsare att sticka och skicka plagg för att hjälpa barn i Tanzania. Runtom i Sveriges alla hörn har det stickats flitigt och hundratals halsdukar, mössor, tröjor och filtar har kommit in till projektet.

Svarta Fårets vd, John Jensen är tacksam för alla bidrag.

– Det är verkligen helt fantastiskt att se, barnen kommer att bli så glada. De har verkligen ingenting och då blir allt man får något riktigt speciellt, säger han.

Det var John Jensen som drog igång Projekt Newland i Tanzania 2017. Projektet har bland annat möjliggjort att 30 barn får gå i skolan. Barnen får även mat och fri sjukvård. Det är till byn Newland som alla de stickade sakerna ska skickas och John Jensen kommer personligen att åka ner med dem. Plaggen delas i första hand ut till barnen i skolprojektet, men kommer även med råge att räcka till andra som bor i bygden.

– Jag kommer i ett första skede att åka ner till skolan i april med två stora resväskor fulla med stickade saker till barnen och sedan kommer resten att skickas ned i efterhand och delas ut, säger John Jensen.

Alla möjliga typer av stickentusiaster har hörsammat Hemmets Journals uppmaning att sticka och skicka, och stickade leksaker och plagg har skickats in av allt från kyrkliga syföreningar till privatpersoner. Alla saker som kommit in är inte räknade än, men det är en minst sagt imponerande mängd. Sven-Eric Jönsson är försäljningschef på Svarta Fåret och han är överväldigad av hur många som skickat in saker.

Tack alla ni som hjälpt barnen i Tanzania!

– Det har kommit in mer än vi någonsin hade kunnat tro och det är fantastiskt vilket engagemang att hjälpa andra som det finns. Det här är ju en helt annan sak än att donera pengar till välgörenhet, för då sätter man bara in lite pengar på ett konto och sedan är det klart. Det här är människor som har donerat timmar, dagar och veckor av sin egen tid genom att sitta och sticka saker för att hjälpa de här barnen, säger Sven-Eric Jönsson.

Varma mössor och halsdukar är kanske inte det första man tänker på när det gäller saker som kan behövas i ett afrikanskt land.

– Det kan ju tyckas lite märkligt att skicka en massa varma kläder till Tanzania, men på vinterhalvåret kryper temperaturen nedåt på nätterna och det kan bli kyligt. När vi har varit nere med saker tidigare och delat ut dem så har det ju varit sommar och varmt, men ändå är mössorna det första som barnen sätter på sig. Mössorna blir som ett skydd mot den starka solen, säger Sven-Eric Jönsson.

Scroll to Top