Sås & dressing

Klassisk tzatziki

Allt du behöver till en klassisk grekisk tzatziki är yoghurt, gurka, vitlök, salt, svartpeppar och olivolja. Denna kalla sås smakar gott till kött, fisk, kyckling och grönsaker. Du kan till och med äta den som dippa med lite bröd.

Rödbetsdipp

Vackert lysande dippa gjord på rödbetor, cream cheese och vitlök. Smakar gott till råa grönsaker eller bitar av mörkt bröd.

Rabarberkräm med mandelbiskvier

Du behöver 500 g rabarber 0.5 dl vatten 2 dl strösocker 1 tsk mortlad kardemuma Mandelbiskvier 2 st äggvitor 150 g mandelmassa Till servering: vaniljglass…

Chiliaioli

Du behöver 1 st ägg 1 msk dijonsenap 2.5 msk äppelcidervinäger 1 tsk salt 1 tsk chiliflakes 1 st vitlöksklyfta 5 dl rapsolja Gör så…

Het tomatchutney

Ett gott tillbehör till grytor och curryrätter. Även god att blanda som smaksättare i turkisk yoghurt till vegetariska rätter, stekt eller grillat kött, fisk eller kyckling.

Melonmimosa

Du behöver 250 g kesella 2 dl grekisk yoghurt 2 msk skånsk grovkornig senap 300 g melon t ex ogen eller cantaloup 20 cm gurka…

Limesås med örter

Du behöver 3 dl gräddfil 4 msk majonnäs 2 tsk dijonsenap 1 1.5 tsk flytande honung 2 st lime rivet skal 3 msk hackad dill…

Salsa Verde

Du behöver 2 dl hackad bladpersilja 1 kruka basilika 2 msk hackad mynta 2 st hackade vitlöksklyftor 3 st sardellfiléer 3 msk kapris 2 msk…

Örtsås med fetaost

Du behöver 200 g fetaost 2 dl crème fraîche 3 dl turkisk yoghurt 0.5 dl hackad persilja 0.5 dl hackad gräslök 1 msk honung salt…

Avokadosås med parmesan

Du behöver 3 dl crème fraîche 2 dl turkisk yoghurt 1 st avokado 1 st vitlöksklyfta 1 dl riven parmesanost salt och peppar 1 dl…

Scroll to Top