Sås & dressing

  • Grön sås

    Du behöver 1 dl persilja 0.5 dl basilika 0.5 dl olja 2 dl crème fraîche 2 dl turkisk yoghurt 1 st vitlöksklyfta salt och peppar…

  • Stiltonkräm

    Du behöver 300 g stiltonost 2 dl turkisk yoghurt 1.25 dl torkade fikon fintärnade 1.25 dl valnötter delade Garnera med: färska fikon Gör så här…

  • Färskoströra med pumpakärnor

    Du behöver 2 dl pumpakärnor 50 g rucola 2 dl crème fraîche 100 g färskost 1 dl turkisk yoghurt 0,5 st citron pressad saft 1…

  • Paprikasås till buffé

    Du behöver 2 st röda paprikor 2 st vitlöksklyftor 2 msk smör 4 dl vispgrädde 2 msk kalvfond 1 dl vatten salt och peppar Gör…

  • Honungstranbär

    Rårörda tranbär med honung är ett perfekt tillbehör till grytor och stek av viltkött.

  • Chilisås

    Du behöver 750 g röda tomater 1 st röd paprika 2 st gula lökar 4 cm färsk ingefära 1 st röd spansk chilifrukt 1 dl…

  • Dilldipp

    Du behöver 2 dl gräddfil 2 msk majonnäs 0.5 dl hackad dill 1 st citron rivet skal 1 tsk honung salt och peppar Gör så…

  • Gräslöksdipp med rom

    Du behöver 2 dl crème fraîche 1 st schalottenlök 2 msk gräslök finklippt 1 tsk dijonsenap 2 msk rom salt och peppar Gör så här…

  • Italiensk tomatsås

    Laga tomatsås när det är säsong och frys in så kan du enkelt förgylla även vinterns pasta.

  • Kronärtskocksröra till grillat

    En sorts pesto, fast med kronärtskockor. God ihop med allt på grillbuffén, men också att klicka på crostini och servera som drinktilltugg.

  • Örtostkräm

    En ostcrème med färska örter passar bra till laxen eller som dippa för bröd eller färskpotatisen saltimbocca.

  • Myntayoghurt med vitlök

    En fräsch yoghurtdipp passar till det mesta på mezebordet.

Scroll to Top