-
Nyopererad – vad händer sedan? Så tar du hand om dig själv efter ett ingrepp
De allra flesta blir opererade någon gång i livet och många är förberedda på att det kan bli jobbigt för kroppen. Ändå kan trötthet, illamående och nedstämdhet komma som en chock. Tillsammans med Ulrica Nilsson, professor i omvårdnad, går vi igenom hur du bäst hanterar tiden efter operationen.
-
Polska julkrubbor: Från återvunnet skräp till glittrande mästerverk
Nyligen invigdes på Sancta Birgitta Klostermuseum i Vadstena en stor utställning med julkrubbor – alla tillverkade av händiga amatörer i polska Krakow. Där, på andra sidan Östersjön, är julkrubbor en stor sak och varje år väljs den vackraste bland hundratals bidrag.
-
Stor köttfärspaj i långpanna
En härlig köttfärspaj, med både feta- och cheddarost, som räcker till många. Du lagar den enkelt i långpanna.
-
Kika in i mysigaste skogstorpet: ”Jag blir lugn när jag sitter och julpysslar”
Glasverandan avgjorde saken när det norska paret Vibeke och Hans Petter hittade sitt drömställe i svenska skogen. Dessutom fanns det plats att förverkliga Vibekes dröm – en vedugn i köket.
-
Veckans Sverigelotter 51
Ta chansen att tävla om Sverigelotter varje vecka!
-
Veckans Triss 51
Här kan du vinna Trisslotter – varje vecka!
-
Enkla krysset 51
Välkommen till Enkla krysset!
-
Snabba krysset 51
Välkommen till Snabba krysset!
-
Vinn boken “Bettys bästa”!
Svara på en enkel fråga och ha chans att vinna en bok.
-
Ananas och mango
Karibiska smaker av ananas, mango och lime.
-
Dagny Carlsson, 104 år: Jag tänker ha roligt så länge det varar!
När hennes livs kärlek Harry dog trodde Sveriges äldsta bloggare Dagny Carlsson att även hennes dagar var räknade – hon var 93 år och allt kändes meningslöst. Men över tio år senare har livet tagit ny fart.
-
Krämig basilikapotatis
Du behöver 1 kg kokt kall färskpotatis Sås: 1 dl majonnäs 1 dl turkisk yoghurt citron rivet skal 2 tsk dijonsenap vitlöksklyfta pressad 1 st…
-
Aprikosflan med apelsinblomsvatten
Det aromatiska apelsinblomsvattnet utvinns ur apelsinblommorna och passar perfekt med aprikoser och mandel. Finns i affärer med orientaliska varor och i välsorterade livsmedelsbutiker.
-
Dubbelmarinerad fläskfilé
En väldigt praktisk bufférätt, och receptet går bra att dubbla. Servera fläskfilén med den krämiga basilikapotatisen och rostade cocktailtomater.
-
Kryddiga brödkakor
I Marocko ser man ofta platta brödkakor som strös med olika kryddblandningar innan de gräddas.
-
Myntayoghurt med vitlök
En fräsch yoghurtdipp passar till det mesta på mezebordet.
-
Citronkryddad nobisdressing
Du behöver 2 st ägg 3 st äggulor 1,5 msk dijonsenap 1,5 tsk strösocker 1 krm HP-sås 1 krm worcestershiresås 1 msk vitvinsvinäger 3,5-4 dl…
-
Hummus
Mellanösterns ?smör? och ett måste på mezebordet.

















