Alla artiklar

  • Myntayoghurt med vitlök

    En fräsch yoghurtdipp passar till det mesta på mezebordet.

  • Citronkryddad nobisdressing

    Du behöver 2 st ägg 3 st äggulor 1,5 msk dijonsenap 1,5 tsk strösocker 1 krm HP-sås 1 krm worcestershiresås 1 msk vitvinsvinäger 3,5-4 dl…

  • Hummus

    Mellanösterns ?smör? och ett måste på mezebordet.

  • Auberginedipp med tomat

    Auberginedipp i någon form finns i alla länder runt Medelhavet.

  • Falafel

    Kikärtsbullar från Mellanöstern friteras vanligtvis, men att steka dem i olivolja går också bra. Falafel serveras ofta i pitabröd med grönsaker och hummus, men är också bra som plockrätt.

  • Smördegspaket med orientens olivröra

    Frasiga halvmånar som fylls med en sorts tapenade smaksatt med spiskummin, koriander och harissa.

  • Spröda lammfärsrullar

    Fyllda, spröda rullar med filodeg äts både i Mellanöstern, Nordafrika, Turkiet och Grekland. Rullarna är godaste nygräddade, men fungerar också bra att servera kalla.

  • Grekisk spenatpaj

    Spanakópitta från Grekland med spenat och fetaost. Genom att kavla ut degen i tunna rundlar och pensla med rikligt med olivolja blir degen skivig och frasig. Pajen kan serveras hel eller skäras i fyrkantiga bitar och är perfekt som tilltugg eller på en buffé.

  • Sparris med rökt lax och ägghummus

    Här serverar jag den nykokta sparrisen tillsammans med en annorlunda hummus och kallrökt lax. Men också varmrökt lax, böckling eller pepparmakrill är gott till.

Scroll to Top