-
Marita: Min man hade en affär med sin exfru
Min mans exfru var nog den sista jag hade sett som min rival. Vilket kanske var dumt. Han hade trots allt fallit för henne en gång tidigare – varför inte igen? Det visade sig att de hade umgåtts i ett halvår utan att jag fattade något.
-
Journalisten Mats Olsson fann kärleken efter 70: ”Det var som att vi känt varandra i evigheter”
Han är en av Sveriges mest kända sport- och nöjeskrönikörer, har skrivit en hyllad bok om Zlatan, men också mordhotats för sina åsikter om fotboll. Expressens Mats Olsson må på ytan vara en tuff kvällstidningsjournalist – men visade sig vara en äkta romantiker när han mötte sin stora kärlek Lena för fyra år sedan.
-
Veckans Sverigelotter 30
Ta chansen att tävla om Sverigelotter varje vecka!
-
Veckans Triss 30
Här kan du vinna Trisslotter – varje vecka!
-
Vinn hudserum!
Du har nu chansen att vinna en oförglömlig upplevelse för hela familjen – Bamsepaketet, ett boendepaket fyllt av äventyr, skratt och magi!
-
Snabba krysset 30
Välkommen till Snabba krysset!
-
Enkla krysset 30
Välkommen till Enkla krysset!
-
Upplev sommaren på Österlen: Sevärdheter, hotell och restauranger värda ett besök
Besök Sveriges eget Provence – med hav, böljande landskap, blomsterglädje och levande kultur i varje by. Oavsett om du älskar natur, konst, loppisar, bad eller god mat (och mer därtill) kommer du att finna det du söker på Österlen.
-
Hanna giftes bort mot sin vilja: ”Idag har jag försonats med mina föräldrar”
18 år gammal skulle Hanna åka på semester till Libanon med sina föräldrar. Väl där insåg hon att hon skulle bli bortgift med sin kusin. Det har tagit lång tid för henne att ta sig ur äktenskapet, bearbeta känslorna och bli en stark och självständig kvinna.
-
Myntayoghurt med vitlök
En fräsch yoghurtdipp passar till det mesta på mezebordet.
-
Citronkryddad nobisdressing
Du behöver 2 st ägg 3 st äggulor 1,5 msk dijonsenap 1,5 tsk strösocker 1 krm HP-sås 1 krm worcestershiresås 1 msk vitvinsvinäger 3,5-4 dl…
-
Hummus
Mellanösterns ?smör? och ett måste på mezebordet.
-
Auberginedipp med tomat
Auberginedipp i någon form finns i alla länder runt Medelhavet.
-
Falafel
Kikärtsbullar från Mellanöstern friteras vanligtvis, men att steka dem i olivolja går också bra. Falafel serveras ofta i pitabröd med grönsaker och hummus, men är också bra som plockrätt.
-
Smördegspaket med orientens olivröra
Frasiga halvmånar som fylls med en sorts tapenade smaksatt med spiskummin, koriander och harissa.
-
Spröda lammfärsrullar
Fyllda, spröda rullar med filodeg äts både i Mellanöstern, Nordafrika, Turkiet och Grekland. Rullarna är godaste nygräddade, men fungerar också bra att servera kalla.
-
Grekisk spenatpaj
Spanakópitta från Grekland med spenat och fetaost. Genom att kavla ut degen i tunna rundlar och pensla med rikligt med olivolja blir degen skivig och frasig. Pajen kan serveras hel eller skäras i fyrkantiga bitar och är perfekt som tilltugg eller på en buffé.
-
Sparris med rökt lax och ägghummus
Här serverar jag den nykokta sparrisen tillsammans med en annorlunda hummus och kallrökt lax. Men också varmrökt lax, böckling eller pepparmakrill är gott till.