-
Bengt, 90, gör traktormodeller i miniformat: ”Jag tänker aldrig sluta leka!”
Bengt Carlbinders traktorverkstad liknar ingen annan. Här bygger han veteranfordon från lantbruket i miniformat – med rost och lera på de rätta ställena. Hans sinne för äkta detaljer väcker beundran hos omgivningen. Och som 90-åring har han inga som helst planer på att sluta.
-
Så blir din sommar 2025: Stort horoskop
Sommarens bästa tid ligger framför oss. En tid av värme och glädje. Men vad väntar dig mer – resor, kärlek eller en stor vinst? Hemmets Journals astrolog Heikki Vesa ger dig svar i sitt stora sommarhoroskop!
-
Följ med till Budapest: Njut av julstämning och klassisk musik
Följ med på en stämningsfull resa till Ungerns vackra huvudstad. Under fyra dagar hinner vi uppleva det bästa av Budapest i julskrud – med stadsrundtur, besök på den anrika saluhallen, båttur på Donau och en oförglömlig konsert med violinisten André Rieu!
-
Flaggspelet 25
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Lill Lindfors tackade nej till USA: ”De fattar inte vad jag håller på med”
Det började med fönsterhakar i flätorna, för att hon skulle se ut som Pippi. Fortsatte med tappad kjol på Eurovision-finalen och jobb med i stort sett alla stora svenska underhållare. Nu har Lill Lindfors fyllt 85 men har inga planer på att sluta uppträda.
-
Avokadokräm med chiliräkor
Smårätter serverade i glas är praktiska när man har många gäster på festen. Här lägger vi en frisk avokadokräm med lime och koriander i botten och toppar med chilimarinerade räkor.
-
Marinerad fläskfilé med tomat- och persikosalsa
Kötträtten på sommarens buffébord! Fläskfilén blir saftig och smakrik tack vare den goda marinaden. Servera med en fruktig tomat- och persikosalsa.
-
Salladsskålar med laxröra
Salladsskålarna med laxröra fungerar fint som en förrätt eller som en del på festens buffébord. Röran får god smak av dill och pepparrot.
-
Drömresa för dig som älskar hantverk: Följ med oss till Tallinn
Följ med oss på en fullmatad hantverksresa till Tallinn med besök på Estlands största slöjd- och hantverksmässa, ullspinneriet Aade Lõng OÜ och Karnaluks – ett eldorado för alla som älskar textil och hantverk.
-
Citronkola med vanilj
Glykossirap är perfekt till kolakoket och gör att kolan inte blir sockrig.
-
De tar pepparkakshus till en ny nivå!
30-åriga Helena Gustafsson och 55-åriga Erika Boberg har något alldeles speciellt gemensamt – de älskar att bygga spektakulära pepparkashus. I år har Helena byggt Willy Wonkas chokladfabrik av 120 delar och Erika en hel pepparkaksby, komplett med kyrka, växthus och lada.
-
Fudge med choklad och laktrits
Fudgen smakar choklad och har en mild lakritssmak. Tillsätt mer lakritspulver för mer lakritssmak.
-
Julklappstips: En bok för alla nostalgiker!
Här är kalendern för alla vars hjärtan klappar för 1950- och 1960-talen. I Nostalgikalendern kan du planera ditt 2020 och ändå lite leva i det förgångna.
-
Magnus Carlsson firar julen med finess!
Varje år firar släkten jul hos makarna Magnus och Mats Carlsson. Allt började med att de ville bräcka sina mammor med att arrangera den perfekta julen. Mats står för julmaten och Magnus paradgren är desserter och helt magiska chokladtryfflar!
-
Magnus Carlssons chokladtryfflar med kardemumma
Tryfflarna är väldigt lätta att göra. Smaksätt exempelvis med apelsin, arrak eller konjak.
-
Carlssons juldrink
Drinken är inspirerad av Magnus och Mats Carlssons julresa till London förra året. Där serverades en liknande drink dekorerad med en torkad apelsinskiva. Apelsinen har de bytt till en äppelklyfta.
-
Juligt filmjölksbröd med frukt och nötter
Du behöver 300 g nötter och frön 300 g torkad frukt 1 tsk salt 2 dl rågmjöl 4 dl vetemjöl 5 dl filmjölk 1 tsk…
-
Chokladbräck med salta jordnötter och dumle
Härligt knäckig chokladbräck med smak av salta jordnötter och dumle.