4 portioner
Du behöver
- 8 fläskkotletter
- salt och peppar
- 4 persiljerötter
- 6 morötter
- 3 msk olivolja
- 1 msk finhackad färsk rosmarin
- 20 g smör
Servera med
bröd
Ugn: 200º
Gör så här
1
Krydda kotletterna med salt och peppar.
2
Skala och tärna persiljerötterna och morötterna. Fördela grönsakerna i en ugnsfast form. Droppa över olja. Krydda med rosmarin, salt och peppar.
3
Stek i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Vänd runt rotfrukterna efter halva tiden.
4
Smält smöret i en stekpanna. Bryn kotletterna på hög värme så att de får fin färg.
5
Lägg dem i formen med rotfrukterna. Ställ in formen i ugnen i ca 10 minuter. Toppa eventuellt med färsk rosmarin vid servering. Servera med ett gott bröd.