Alla artiklar

  • Kall gazpacho för varma dagar

    Gazpacho, kall grönsakssoppa, är en specialitet från Andalusien. Men soppan äts i hela Spanien. Finhackad lök, paprika och gurka bjuds i små skålar bredvid, liksom rivet dagsgammalt vitt bröd, så att var och en kan garnera sin egen soppa.

  • Varm bönsallad

    Vill du inte äta helt vegetariskt kan du lägga i 50 g strimlad salami.

  • Raunis sallad

    Du behöver 1 st isbergssallad 1 st groddar påse 2 st mango mogna 3 st kiwifrukter cocktailtomater 1 st marinerade soltorkade cocktailtomater på burk ca…

  • Pizza med grönsaker och fetaost

    Du behöver 25 g jäst 2 dl Ljummet vatten 1 msk matolja 0.5 tsk salt Fyllning: 400 g tomater 1 st gul lök 1 st…

  • Rotfruktsbiffar med tomatsås

    Använd de rotfrukter du tycker om och som finns tillgängliga.

  • Grekisk grönsaksgratäng

    En jättegod grönsaksgratäng med fetaost.

  • Rårakor

    En av våra mest kända krögare ansåg, att grädda blinier till löjrom var som att gå över ån efter vatten, när vi har våra läckra rårakor. Här kommer receptet på sådana, att servera till olika goda tilltugg.

  • Currywok

    En ljuvligt doftande rätt som också är underbart vacker att se på. Har du ingen wokpanna, kan du laga den i stekpannan.

  • Baconsås (av Monica i Motala)

    Du behöver 2 pkt bacon 1 st gul lök 2 msk mjöl mjölk vitlökspulver eller 1 klyfta salt vitpeppar eller svartpeppar Det här behövs för…

Scroll to Top