Du behöver
- 600 g spättafiléer
- 1 st lök liten finhackad gul
- 1 msk smör eller margarin
- champinjoner ca 1 hg hackade
- 1 st champinjonkräm
- 2 msk persilja klippt
- 0.5 tsk salt
Panering:
1 st ägg
1 dl ströbröd
1 tsk salt
Stekning:
2.5 msk smör eller margarin
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Fräs löken mjuk i fett. Blanda ner svampen och stek tills vätskan kokat in. Blanda ner champinjonkräm, persilja och salt.
2
Lägg ihop filéerna 2 och 2 med fyllning emellan. Är fiskfiléena stora så vik dem dubbla i stället. Salta lätt. Vänd de fyllda filéerna först i ägg och sedan i ströbröd blandat med salt.
3
Bryn fettet i stekpannan. Lägg i fisken och minska på värmen. Stek på ganska svag värme tills ytan är ljusbrun och fisken genomstekt. (Tiden beror på filéerna storlek.)
4
Servera fisken genast med ris, något grönt och citron.
Tycker du om curry, koka lite i riset och du får ett ris med god smak och fin färg. Du kan också blanda 1 tsk curry i ströbrödet.