Champinjonspätta

Champinjonspättan har här fått sällskap av ris med lite curry i.

Du behöver

  • 600 g spättafiléer
  • 1 st lök liten finhackad gul
  • 1 msk smör eller margarin
  • champinjoner ca 1 hg hackade
  • 1 st champinjonkräm
  • 2 msk persilja klippt
  • 0.5 tsk salt

Panering:

1 st ägg
1 dl ströbröd
1 tsk salt

Stekning:

2.5 msk smör eller margarin

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Fräs löken mjuk i fett. Blanda ner svampen och stek tills vätskan kokat in. Blanda ner champinjonkräm, persilja och salt.

2
Lägg ihop filéerna 2 och 2 med fyllning emellan. Är fiskfiléena stora så vik dem dubbla i stället. Salta lätt. Vänd de fyllda filéerna först i ägg och sedan i ströbröd blandat med salt.

3
Bryn fettet i stekpannan. Lägg i fisken och minska på värmen. Stek på ganska svag värme tills ytan är ljusbrun och fisken genomstekt. (Tiden beror på filéerna storlek.)

4
Servera fisken genast med ris, något grönt och citron.


Kommentar:
Tycker du om curry, koka lite i riset och du får ett ris med god smak och fin färg. Du kan också blanda 1 tsk curry i ströbrödet.

Scroll to Top