Lätthalstrad laxtartar

Köp färsk laxfilé av högsta kvalitet till den här festliga entré- eller huvudrätten. Det är den sannerligen värd! Halstra tartarbiffarna strax innan de ska servera.

Du behöver

  • 400 g laxfilé skinn- och benfri
  • 100 g laxfilé skinn- och benfri kallrökt
  • 0.5 st gul lök
  • 0.5 st röd lök
  • 0.5 dl gräslök finklippt
  • 0.5 dl dill finklippt
  • 3 st äggulor
  • 1 msk potatismjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 krm koriander

Garnering och tillbehör:

2 dl lätt crème fraiche
100 g löjrom
sparris nykokt
citron
formbröd stekt

Det här behövs för ca 4 port som huvudrätt:

Gör så här

1
Plocka bort alla ben från de båda laxsorterna. Skär laxen i tunna skivor. Strimla och tärna dem fint.

2
Skala och finhacka löksorterna. Klipp dill och gräslök fint.

3
Rör samman alla ingredienserna. Hit går rätten att förbereda ett par timmar innan tartarbiffarna ska halstras.

4
Forma 4 stora biffar. Hetta upp en stekpanna och låt lite smör bli gyllene. Lägg i biffarna och stek dem på ganska hög värme ca 2 minuter. Vänd biffarna med stekspade och stek dem ytterligare 1 minut.

5
Lägg upp biffarna på tallrikar och garnera med creme fraiche och löjrom. Bjud smörstekt formbröd, citron och lättkokt sparris till. Vill du ha en matigare rätt så komplettera med kokt pressad potatis.

Scroll to Top