-
Flaggspelet 51
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
Rudolfs godaste julbrownies
Kanel och nejlika ger en härlig julsmak till kakan. Dekorerar dina brownies med godis och kringlor för att skapa en söt liten Rudolf!
-
Nyopererad – vad händer sedan? Så tar du hand om dig själv efter ett ingrepp
De allra flesta blir opererade någon gång i livet och många är förberedda på att det kan bli jobbigt för kroppen. Ändå kan trötthet, illamående och nedstämdhet komma som en chock. Tillsammans med Ulrica Nilsson, professor i omvårdnad, går vi igenom hur du bäst hanterar tiden efter operationen.
-
Polska julkrubbor: Från återvunnet skräp till glittrande mästerverk
Nyligen invigdes på Sancta Birgitta Klostermuseum i Vadstena en stor utställning med julkrubbor – alla tillverkade av händiga amatörer i polska Krakow. Där, på andra sidan Östersjön, är julkrubbor en stor sak och varje år väljs den vackraste bland hundratals bidrag.
-
Stor köttfärspaj i långpanna
En härlig köttfärspaj, med både feta- och cheddarost, som räcker till många. Du lagar den enkelt i långpanna.
-
Paté Olé
En jättegod paté som smakar lika bra varm som kall.
-
Rom- och räkmacka (av Maria i Kåge)
Du behöver 2 dl crème fraîche 3 msk majonnäs 3 tsk lök finhackad gul citronsaft några droppar svartpeppar dill räkor ca 100 g skalade 60…
-
Varma smörgåsar med tonfiskröra (av Lena i Malung)
Du behöver 1 st tonfisk burk i vatten 1 dl smörgåsgurka hackad 2 msk purjolök 0.5 st kesella burk 1.5 dl lättmajonnäs svartpeppar torkad dill…
-
Fetaost med banan (av Karin i Romelanda)
Du behöver 2 st banan 87.5 st fetaost gr kanel Det här behövs för ca 2 port: Gör så här 1 Mosa bananerna och fördela…
-
Gratinerad chévre med honung
Gratinerad getost med pesto och paprika är en klassiker i Frankrike. Där kan den stekas på specialjärn i ugnen och det sprider sig en förförisk doft. Bjud spännande franskt till en liten festlig lunch eller som en läcker kvällsrätt!
-
Gratinerad räksnäcka
En läcker liten förrätt som görs helt klar i förväg och gratineras i sista minuten.
-
Omelett från Baskien
Baskisk omelett är både god att äta och vacker att se på.
-
Spenatpaté med dill och morotsrosor
En härligt god grönrätt som också passar att bjuda till rökt fisk eller kött.
-
Lyxsmörgås
Passar jättebra som en liten vickningsrätt.














