-
Snickaren Petter odlar saffran på Bjärehalvön: Pilligt, tidskrävande och avkopplande
På Bjärehalvön i nordvästra Skåne växer julens smakrika guld. Snickaren och månskensbonden Petter Karlsson odlar saffrankrokus på sin gård utanför Båstad – en hobby som blivit ett lönande extraknäck.
-
Jayden, 13, fick träffa idolerna i Modo: ”Jag har fått allt jag har önskat mig”
Nyblivne tonåringen Jayden hade en stor dröm han ville förverkliga. Han ville hänga med spelarna i Modo Hockey i båset inför en match. Tack vare Hemmets Journal har han förverkligat den drömmen och fått alla spelarnas autografer på en matchtröja.
-
Flaggspelet 51
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
Rudolfs godaste julbrownies
Kanel och nejlika ger en härlig julsmak till kakan. Dekorerar dina brownies med godis och kringlor för att skapa en söt liten Rudolf!
-
Nyopererad – vad händer sedan? Så tar du hand om dig själv efter ett ingrepp
De allra flesta blir opererade någon gång i livet och många är förberedda på att det kan bli jobbigt för kroppen. Ändå kan trötthet, illamående och nedstämdhet komma som en chock. Tillsammans med Ulrica Nilsson, professor i omvårdnad, går vi igenom hur du bäst hanterar tiden efter operationen.
-
Kokt torsk med senapssås
Du behöver 1,25 kg torsk 1 msk salt per liter vatten 1 st gul lök 1 st morot dillkvistar eller persiljekvistar Skånsk senapssås: 2.5 msk…
-
Räkor Indienne
Räkor Indienne. En riktig festrätt är den här goda och lättlagade räkpannan.
-
Varmt hjärta
Vägen till varje hjärta – sannerligen inte bara mannens – går genom magen. Det här smörgåshjärtat kan vänta, väl förberett, och behöver sedan bara gratineras några minuter innan det är färdigt att servera. Perfekt efter t ex bion eller teaterbesöket.
-
Klassiska kanapéer
Kanapéer är ett finare ord för mycket små smörgåsar med olika eleganta pålägg. Ljuvliga munsbitar att äta på stående fot till drinken eller som god entré till en festlig middag. Ordet kanapé kommer från franskans canapé och kan, förutom de här minismörgåsarna, också vara en smördegsbakelse, utbakad i form av ett storflikigt blad.
-
Pepparrotslax på toast (av Harriet i Hägersten)
Du behöver 200 g lax rökt i tunna skivor 125 g färskost med pepparrotssmak dill ca 2 msk hackad 4 st brödskivor rostade vita grönsallad…
-
Varm tonfisksmörgås (av Annika i Vasa, Finland)
Du behöver 8 st brödskivor 1 st tonfisk burk i olja 2 dl crème fraîche 1 msk senap 1 tsk peppar dill enligt eget tycke…
-
Supélängd
Lägg mozarellaost, salladskyckling, soltorkade tomater, parmaskinka och lite annat smått på landgångar av vitt formbröd. Gratinera och du får perfekta varma smörgåslängder att bjuda på när du vill överraska med något nytt och gott.
-
Räkbakelser med sting
Du behöver 12 st formbrödsskivor vita Fyllning: 3 dl crème fraîche eller gräddfil 0.5 dl majonnäs 0.5 dl hackad dill 1.5 msk riven pepparrot 1…
-
Bröd över natten (av Helena i Kumla)
Du behöver 3 dl Ljummet vatten 2 msk olja 25 g jäst 1 tsk salt 1 tsk socker lantbrödsmjöl ca 7 dl vitt Gör så…














