-
Snickaren Petter odlar saffran på Bjärehalvön: Pilligt, tidskrävande och avkopplande
På Bjärehalvön i nordvästra Skåne växer julens smakrika guld. Snickaren och månskensbonden Petter Karlsson odlar saffrankrokus på sin gård utanför Båstad – en hobby som blivit ett lönande extraknäck.
-
Jayden, 13, fick träffa idolerna i Modo: ”Jag har fått allt jag har önskat mig”
Nyblivne tonåringen Jayden hade en stor dröm han ville förverkliga. Han ville hänga med spelarna i Modo Hockey i båset inför en match. Tack vare Hemmets Journal har han förverkligat den drömmen och fått alla spelarnas autografer på en matchtröja.
-
Flaggspelet 51
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
Rudolfs godaste julbrownies
Kanel och nejlika ger en härlig julsmak till kakan. Dekorerar dina brownies med godis och kringlor för att skapa en söt liten Rudolf!
-
Nyopererad – vad händer sedan? Så tar du hand om dig själv efter ett ingrepp
De allra flesta blir opererade någon gång i livet och många är förberedda på att det kan bli jobbigt för kroppen. Ändå kan trötthet, illamående och nedstämdhet komma som en chock. Tillsammans med Ulrica Nilsson, professor i omvårdnad, går vi igenom hur du bäst hanterar tiden efter operationen.
-
Friterade fiskfiléer
Friterad mat är kanske inte det nyttigaste, men fisk tillagad på det här sättet hör till mina favoriter. En och annan gång "kostar jag på mig" att äta den.
-
Höstströmming med rotfrukter
Du behöver 1 st kålrabbi ca 150 g 1 st morot ca 150 g 0.5 st kålrot ca 300 g 2.5 dl vatten 1 st…
-
Norsk fiskfärs
En mager och god färs som är lätt att göra med hjälp av matberedaren.
-
Quiche med skaldjur
Den färdiga smördegen är utmärkt att använda till pajer. Det är både enkelt, snabbt och gott.
-
Krämig gryta med lax och champinjoner
Grytan kan varieras med olika tillbehör istället för lax, t ex räkor, skinka eller rökt korv.
-
Fisk med osttäcke
En härlig "allt i ett"-rätt, som kan stå klar att sättas i ugnen strax innan den ska ätas.
-
Vårgrön lax
Bräckt lax går både fort och lätt att laga till.
-
Kokt torsk med senapssås
Du behöver 1,25 kg torsk 1 msk salt per liter vatten 1 st gul lök 1 st morot dillkvistar eller persiljekvistar Skånsk senapssås: 2.5 msk…
-
Räkor Indienne
Räkor Indienne. En riktig festrätt är den här goda och lättlagade räkpannan.

















