Alla artiklar

  • Citronrulltårta I

    Citronen ger kakan en frisk och god smak, men tänk på, att kakan ska rullas kall. Längst bak ligger en Citronrulltårta, i mitten en Drömtårta och längst fram Skolkökets rulltårta. Dessutom en bakelse.

  • Drömtårta

    Den här rulltårtan ska rullas kall och kan därför fyllas med olika krämer. Längst bak ligger en Citronrulltårta, i mitten en Drömtårta och längst fram Skolkökets rulltårta. Dessutom en bakelse.

  • Blåbärsformar

    Nu plockar vi blåbär och lagar allt möjligt gott av. Kanske de här läckra kakorna, som nästan är en liten bakelse. Det är inte heller fel med en klick grädde till.

  • Drottningens bärkaka

    Den här läckra bärkakan, bakad efter mormors recept, kan du njuta av i syrénbersån eller på någon annan sval plats. Ett glas iskall saft eller en kopp kaffe smakar gott till.

  • Tekakor med havre

    Tekakor med havre är jättegoda till stora smörgåsar med mycket pålägg. På bilden: Bak i skålen ligger örtbullar, till höger om dem tekakor, och längst fram frukostmuffins som smaksatts med ost.

  • Örtbullar II

    Ett härligt frukostbröd att baka upp och gärna förvara i frysen. På bilden: Bak i skålen ligger örtbullar, till höger om dem tekakor, och längst fram frukostmuffins som smaksatts med ost.

  • Krämig rabarberpaj

    En härlig paj som bjudes ljummen tillsammans med vispad grädde eller mjukrörd glass. Bak till höger syns krämig rabarberpaj, fram till vänster rabarber- och marängpaj.

  • Butterkaka II

    Ett härligt vetebröd med fyllning av både vaniljkräm och mandelmassa. Namnet "butterkaka" kommer från det engelska ordet "butter", som betyder smör!

  • Skräddkakor

    Bröd bakade med rågsikt får mustig och lite "grövre" smak. Längst till vänster på bilden ligger skräddkakor och längst till höger ligger vitt formbröd. I tråget ligger ostfrallor längst fram och frukostbullar bakom.

Scroll to Top