-
Eldsjälarna i Lomma ordnar julfirande för äldre och ensamma: ”Det finns ett stort utanförskap”
För sjunde året arrangerar Gemensam Jul i Lomma i år julaftonsfirande för 120 gäster – både äldre och Ukrainaflyktingar. Hemmets Journal var med i fjol när sill, skinka, prinskorv och all den andra julmaten dukades fram.
-
Carina har gjort julbockar i 40 år: ”Det är så rofyllt att sitta och binda halm”
Många har sett hennes halmbockar på marknader och till jul pryder de platsen framför granen i tusentals hem. Halmslöjdaren Carina Kjellsdotter har bundit bockar i över 40 år och hemma hos henne är det julstämning nästan året runt.
-
Snickaren Petter odlar saffran på Bjärehalvön: Pilligt, tidskrävande och avkopplande
På Bjärehalvön i nordvästra Skåne växer julens smakrika guld. Snickaren och månskensbonden Petter Karlsson odlar saffrankrokus på sin gård utanför Båstad – en hobby som blivit ett lönande extraknäck.
-
Jayden, 13, fick träffa idolerna i Modo: ”Jag har fått allt jag har önskat mig”
Nyblivne tonåringen Jayden hade en stor dröm han ville förverkliga. Han ville hänga med spelarna i Modo Hockey i båset inför en match. Tack vare Hemmets Journal har han förverkligat den drömmen och fått alla spelarnas autografer på en matchtröja.
-
Flaggspelet 51
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
Lammfärspaj med feta-ost
En jättegod paj med lite lätt syrlig smak och där creme fraichen framhåller feta-osten på ett överraskande sätt. Med det här receptet blev Siv Johansson i Borås en av vinnarna i HJ:s pajtävling.
-
Paj Rhodos
En fantastiskt god paj där alla de olika smakerna "gifter sig" med varandra. Pajskalet blir sprödare med vispad grädde i degen men det går bra att göra ett traditionellt pajskal. Med det här receptet blev Rita Carman i Kumla en av vinnarna i HJ:s stora pajtävling.
-
Festlig fläskfilé
Du behöver 600 g fläskfilé salt och peppar 1 st kronärtskocksbottnar burk 1 st bearnaisesås påse färdig 200 g rosépeppar Garnityr: frukt eller lättkokta grönsaker…
-
Pannkakstårta med färsfyllning
Alltid lika populär är denna pannkakstårta hos både stora och små.
-
Pannbiff med lök II
En rätt som verkligen tillhör vår härliga husmanskost. Biffarna gör du snabbt av köttfärs, sås behövs inte, det räcker med lökens sky.
-
Ost- och skinkpaj
En god paj som du delar i bitar är praktisk lunchmat som kan stoppas i frysen och är lätt att ta med.
-
Korv i currysås
Extra festlig blir korven om man lägger den i en risrand men det går naturligtvis lika bra att ha en skål ris bredvid.
-
Örtbiffar med champinjonsås
Det går bra att göra biffarna på både torkade och färska örter.
-
Kroppkakor I
Tillsammans med kokt ris och sallad blir det här en jättegod middag.

















