Alla artiklar

  • Ostkaka

    Min småländska mormor bakade naturligtvis ostkakan med löpe. Det här är en mycket förenklad variant, men den är också god med sylt och lättvispad grädde.

  • Currykorv med pasta

    Pasta av olika slag kan bilda grunden i maten, om man vill leva billigt. Och pasta kan varieras nästan hur mycket som helst. Här är ett förslag!

  • Timpana

    En maltesisk makaronipudding som mättar rejält.

  • Asiatiska äggnudlar med fläskfilé och räkor

    En snabb och god festrätt.

  • Kreolsk korv

    Pasta får väl numera räknas till vår husmanskost och går att variera i det oändliga. Den här kryddiga röran, serverade jag till nykokt pasta men den är lika god till ris.

  • Pastakolijox (av Maria i Karlskoga)

    Du behöver 1 st tonfisk burk i vatten 1 st burk crème fraîche 1 st purjolök 1 st champinjoner burk skivade 3 st vitlök klyftor…

  • Limpa till doppet

    För oss som älskar "dopp i grytan" är det viktigt att få det bröd man vill. I norr doppar man oftast tunnbröd och i söder vörtlimpa. Men jag antar att de flesta doppar en limpa liknande den som som är min och familjens favorit. Här är receptet.

  • Daimtårta (av Lena i Örebro)

    Du behöver 2 st dubbeldaim 5 dl vispgrädde 2 st marängbottnar Det här behövs för ca 5-6 port: Gör så här 1 Vispa vispgrädden, hacka…

  • Amerikanska havrekakor

    Du behöver 125 g smör eller margarin 1 st ägg 2 msk mjölk 2 dl farinsocker 2 tsk vaniljsocker 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver…

Scroll to Top