-
Upplev sommaren på Österlen: Sevärdheter, hotell och restauranger värda ett besök
Besök Sveriges eget Provence – med hav, böljande landskap, blomsterglädje och levande kultur i varje by. Oavsett om du älskar natur, konst, loppisar, bad eller god mat (och mer därtill) kommer du att finna det du söker på Österlen.
-
Hanna giftes bort mot sin vilja: ”Idag har jag försonats med mina föräldrar”
18 år gammal skulle Hanna åka på semester till Libanon med sina föräldrar. Väl där insåg hon att hon skulle bli bortgift med sin kusin. Det har tagit lång tid för henne att ta sig ur äktenskapet, bearbeta känslorna och bli en stark och självständig kvinna.
-
Bakom kulisserna på SVT:s väderredaktion: Teknikstrul, humor och snabba puckar
Hemmets Journal begav sig till SVT:s väderredaktion i Stockholm och träffade kända ansikten från tv-rutan. Frågorna var många. Hamnar de ofta i blåsväder? Vandrar de på moln när de går hem? Vilken av meteorologerna är roligast – och soligast?
-
Golfproffset Caroline efter amputationen: ”Jag skulle aldrig vilja återvända till livet på två ben”
När Caroline Mohr som 22-årigt golfproffs fick veta att hennes ena ben måste amputeras såg hon hela sin framtid gå upp i rök. Idag är hon tacksam för erfarenheterna hon fått längs vägen.
-
Flaggspelet 29
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Clara: Var hittar jag vänner som gläds åt mina framgångar?
Efter en tuff uppväxt är jag nu väldigt lyckligt lottad, men jag tycks inte kunna hitta vänner som vill dela min glädje. Vad ska jag göra?
-
Enkla citronmuffins
Lättbakade och härligt saftiga muffins med mycket citronsmak. Ta med muffinsen i picknickkorgen, vandringsryggsäcken eller utflyktsväskan.
-
Sallad på burk med chorizo och jordgubbar
Häll upp salladen på burk! Vänd burken upp och ner på en tallrik vid servering så hamnar dressingen på toppen.
-
Baguetter med mortadella, oliver och parmesan
En välfylld macka har en självklar plats i varje picknickkorg. Här fyller vi en baguette med ricotta, rucola, oliver, parmesan och mortadella.
-
Jag har blivit kär i en annan man!
Jag är gift och har tre små barn, men jag har blivit kär i en annan man. Vi träffades ett par gånger, kysstes och var…
-
Beror svullnaden på höga blodfetter?
Varför får man svullnader med ljusare skinn i ögonvrån på övre ögonlocket? Beror det på förhöjda blodfetter? Högt blodtryck? Gråt? Jag har sett många som…
-
Varför föddes min son med kluven läpp?
Jag är en kvinna i 50-årsåldern som för 30 år sedan fick en son med sprucken läpp. Han hade ingen deformering i gommen eller näsan….
-
Ättiksströmming I
Stek dubbla panerade strömmingsflundror och lägg dem i ättikslag. Bjud dem till kokt potatis eller som smörgåsrätt. Delikat!
-
Kycklingfilé i rosépepparsås
Kycklingfilé går det snabbt att laga mycket gott av. Här en av mina favoriter.
-
Provensalsk ugnsfärs
Ugnsmat är ofta lätt att laga. Den här rätten blir klar medan potatisen kokar! Att rätten är "provensalsk" innebär alltid att den innehåller vitlök, men självklart kan denna uteslutas, om du föredrar det!
-
Färgglad pastagryta
En färgglad och god vegetarisk "allt-i-ett"-gryta att ta från spisen direkt till bordet.
-
Läcker svampsmörgås
Det här är den godaste lilla förrätt mina barn vet. De brukar kalla den för "falska sniglar". Pröva att servera den som entrérätt eller till en liten drink före maten. Det går bra att använda både "hemplockade" och köpta champinjoner men de måste vara färska!
-
Sesamfranska
Det här är ett nytt recept från Hembakningsrådet som jag prövade. Bullarna blev jättgoda och desutom är de fiberrika. Längst fram ligger sesamfranska och i brödkorgen rågbräck och rågbullar.