-
9 viktiga råd innan du öppnar upp fritidshuset för säsongen
Ska du öppna upp fritidshuset för säsongen? Efter en lång vinter finns det några saker som kan vara bra att tänka på. Här är expertens viktiga råd.
-
Dags att sätta potatis – så får du en lyckad skörd
Inget är så gott som att äta nyskördade, egenodlade knölar! Och få grödor är så lätta att lyckas med. Det finns många sorter att välja bland och ingen odling är för liten – en hink på balkongen går faktiskt också bra.
-
Läraren Karin tar hjälp av serietidningar i klassrummet: ”Bra för barn som har svårt med läsningen”
Den tecknade franska serien om Asterix och Obelix inspirerade Karin att lära sig franska en gång i tiden. Och nu, som lärare, tror Karin att seriefigurer kan väcka lust att läsa hos barn. Särskilt barn som har svårt med svenska språket.
-
Linnea: Min man levde ett dubbelliv och jag anade inget
Nog för att min man var säljare och reste mycket men jag tyckte ändå att han betedde sig konstigt. Det var då min väninna fick idén att skugga honom. Och spaningen gav resultat. Det visade sig att min älskade man levde dubbelliv sedan fler år tillbaka.
-
Flaggspelet 20
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Äta hela frukter eller dricka som juice – spelar det någon roll?
Att frukt och grönt är bra för vår hälsa är ingen nyhet, men måste man äta hela frukter eller går det lika bra med juice?
-
Schäfern Caisa vanvårdades – fick nytt liv hos Line: ”Hon är en fantastisk hund”
Schäfertiken Caisa hade farit väldig illa innan hon hamnade hos djurvänner på ett hundstall. De började leta efter en ny ägare och Line, som nyss hade förlorat sin hund, var en perfekt matte.
-
Drömresa till Tokyo och Kyoto – möt Japan med höstfärger
När hösten är som vackrast reser vi till Japan. Häng med till det spännande landet där uråldriga traditioner möter framtidsteknik. Njut av god mat, unika sevärdheter och fantastiska miljöer!
-
Sjömannen David gör författardebut: ”Skrev som om boken inte skulle publiceras”
David var bara en liten pojke när han bestämde sig för att bli sjöman. Och nu efter ett halvt liv till sjöss kan han se tillbaka på många spännande äventyr. Men hemma är ändå bäst. Här finns familjen. – Kärleken till dem är större än den till havet.
-
Släpp jakten på lyckan – och bli lycklig!
Meningen med livet är inte att finna lyckan. Vi blir helt enkelt inte lyckliga av att göra saker för att bli lyckliga, menar filosofen Einar Duenger Bøhn.
-
Rolig gummibandsträning med Sofia Åhman – skonsam träning på hemmaplan
Sugen på ett skönt och skonsamt träningspass på hemmaplan med Sofia Åhman? Här visar hon hur du med ett fiffigt gummiband som enda hjälpmedel kommer åt alla stora musklergrupper i hela kroppen.
-
Så blir ditt 2021: Stort årshoroskop från Heikki Vesa
Nytt år, nya förhoppningar, nya funderingar … Väntar den stora kärleken på mig? Har jag tur i spel? Hur går det med jobbet? Svaren hittar du i vårt stora horoskop för 2021!
-
Vad gör gosedjuren på bibblan på natten?
På biblioteket i Västervik stängde man inte för kvällen som vanligt nyligen. Inne i sagorummet på barnavdelningen fanns det besökare kvar och där inne läste bibliotekets egen nalle för sina gäster – en massa gosedjur som barnen lämnat in under dagen.
-
De har eget tivoli på tomten!
Efter ett par högst ovanliga impulsköp har familen Thörnberg nu en högst ovanlig trädgård, något som uppskattas lite extra vid barnkalas.
-
Hedda Stiernstedt: Jag och Charlie är lite som syskon
Som Nina i SVT:s älskade serie Vår tid är nu har unga skådespelaren Hedda Stiernstedt fått en plats i svenska folkets hjärta. I serien har hon ett förhållande med Calle, spelad av Charlie Gustafsson, men i verkligheten är de mer som bror och syster.
-
10 ljusglimtar från ett mörkt år!
Det har varit ett sällsynt tungt år på grund av coronapandemin. Men trots allt elände finns det små glädjeämnen. Här är tio hjärtevärmande händelser från 2020. Och nu blickar vi fram mot ett ljusare 2021!
-
De besteg skidbacken – 64 gånger
När inte Kilimanjaro finns till hands får man välja en helt vanlig svensk backe.
-
Josefine släppte debutroman efter hjärntumören: “Om jag inte blir författare nu, när ska jag då bli det?”
Redan som 15-åring började Josefine Hektor skriva på en roman som utspelade sig under tekokrisen. Efter att ha återhämtat sig efter en hjärntumör visste hon att hon ville förverkliga sin författardröm. Och nu ligger deckaren Sömmerskorna på bokhandelsdiskarna.