-
Nyopererad – vad händer sedan? Så tar du hand om dig själv efter ett ingrepp
De allra flesta blir opererade någon gång i livet och många är förberedda på att det kan bli jobbigt för kroppen. Ändå kan trötthet, illamående och nedstämdhet komma som en chock. Tillsammans med Ulrica Nilsson, professor i omvårdnad, går vi igenom hur du bäst hanterar tiden efter operationen.
-
Polska julkrubbor: Från återvunnet skräp till glittrande mästerverk
Nyligen invigdes på Sancta Birgitta Klostermuseum i Vadstena en stor utställning med julkrubbor – alla tillverkade av händiga amatörer i polska Krakow. Där, på andra sidan Östersjön, är julkrubbor en stor sak och varje år väljs den vackraste bland hundratals bidrag.
-
Stor köttfärspaj i långpanna
En härlig köttfärspaj, med både feta- och cheddarost, som räcker till många. Du lagar den enkelt i långpanna.
-
Kika in i mysigaste skogstorpet: ”Jag blir lugn när jag sitter och julpysslar”
Glasverandan avgjorde saken när det norska paret Vibeke och Hans Petter hittade sitt drömställe i svenska skogen. Dessutom fanns det plats att förverkliga Vibekes dröm – en vedugn i köket.
-
Veckans Sverigelotter 51
Ta chansen att tävla om Sverigelotter varje vecka!
-
Veckans Triss 51
Här kan du vinna Trisslotter – varje vecka!
-
Enkla krysset 51
Välkommen till Enkla krysset!
-
Snabba krysset 51
Välkommen till Snabba krysset!
-
Vinn boken “Bettys bästa”!
Svara på en enkel fråga och ha chans att vinna en bok.
-
Willes päronkaka
Päronen bör vara mogna och inte alltför hårda. Du kan också laga pajen på burkpäron.
-
Lammkotletter med örter från ugnen
Perfekt bjudmat som kan göras i god tid och sedan bara gratineras i sista minuten.
-
Moules marineres och marinerade vinkokta musslor
Musslor på sjömanshustruns vis serveras nästan överallt i frankrike.
-
Souvlaki med tzatziki och grillspett
Mycket omtyckta grillspett där du kan välj lamm- eller fläskkött. Tzatziki (gurk- och vitlökssås är obligatoriskt till). Längst fram på bilden står Souvlaki med tzatziki. Bakom den syns även Moussaka.
-
Moussaka I
Alltid lika omtyckt. Moussaka står längst bak på bilden. Framför syns även Souvlaki med tzatziki.
-
Kycklinglår med tapenade, paprika och parmaskinka
Vi använder oss av urbenade kycklinglår. På bilden kycklinglåren längst fram, längst bak i stekpannan även Frittata.
-
Frittata och italiensk omelett
Italienarnas svar på den spanska tortillan. Både tortillas och frittata ska gräddas på båda sidorna och stelna helt. På bilden är omeletten längst bak i stekpannan. Längst fram ser du även Kycklinglår med tapenade, paprika och parmaskinka.
-
Han pantsatte min dotters halsband!
Jag har levt med min sambo i snart två år. Vi har en liten dotter på 6 månader. Jag har två barn sedan tidigare. Hans…
-
Vad är det för små utslag jag fått?
Jag är en 30-årig tjej som på senaste tiden fått små utslag runt ögonen och på ögonlocket. Det ser ut som små fettknölar. Det gör…















