-
Nyopererad – vad händer sedan? Så tar du hand om dig själv efter ett ingrepp
De allra flesta blir opererade någon gång i livet och många är förberedda på att det kan bli jobbigt för kroppen. Ändå kan trötthet, illamående och nedstämdhet komma som en chock. Tillsammans med Ulrica Nilsson, professor i omvårdnad, går vi igenom hur du bäst hanterar tiden efter operationen.
-
Polska julkrubbor: Från återvunnet skräp till glittrande mästerverk
Nyligen invigdes på Sancta Birgitta Klostermuseum i Vadstena en stor utställning med julkrubbor – alla tillverkade av händiga amatörer i polska Krakow. Där, på andra sidan Östersjön, är julkrubbor en stor sak och varje år väljs den vackraste bland hundratals bidrag.
-
Stor köttfärspaj i långpanna
En härlig köttfärspaj, med både feta- och cheddarost, som räcker till många. Du lagar den enkelt i långpanna.
-
Kika in i mysigaste skogstorpet: ”Jag blir lugn när jag sitter och julpysslar”
Glasverandan avgjorde saken när det norska paret Vibeke och Hans Petter hittade sitt drömställe i svenska skogen. Dessutom fanns det plats att förverkliga Vibekes dröm – en vedugn i köket.
-
Veckans Sverigelotter 51
Ta chansen att tävla om Sverigelotter varje vecka!
-
Veckans Triss 51
Här kan du vinna Trisslotter – varje vecka!
-
Enkla krysset 51
Välkommen till Enkla krysset!
-
Snabba krysset 51
Välkommen till Snabba krysset!
-
Vinn boken “Bettys bästa”!
Svara på en enkel fråga och ha chans att vinna en bok.
-
Tårarna rinner som floder
Jag är en 63-årig kvinna som har problem med mina ögon. De är båda mycket känsliga för drag och kyla. Tårarna rinner som floder, året…
-
Kesopasta (av Susanne i Tråvad)
Ett recept jag fått av min kusin. Gott, snabbt och lätt!
-
Festliga fiskbullar (av Mia i Hisings-Backa)
En period hade min man dille på att hitta på egna recept till min förfäran tills detta dök upp. Det blev ett gott resultat.
-
Läcker cheesecake av lax
En mycket lättgjord cheesecake som passar lika bra på ett buffèbord som till en entrèrätt eller som en liten kvällsrätt. I smala bitar passar den också som drinktilltugg.
-
Räkgryta med sting
Varför inte bjuda på en räkrätt så här i skaldjurstider. Grytan är både god och lättlagad. Tänk på att räkor man skala själv smakar bättre än burkräkor och frysta utan skal.
-
Kantarellsoppa
Jag är så lyckligt lottad, så jag har fina "hemliga" svampställen att vittja, det är perfekt. Visst är kantarellerna de mest eftertraktade, men det finns så många andra goda svampar att pröva.
-
Färsbiffar med purjolök och pasta
Du behöver 400 g blandfärs 4 msk ströbröd 1 dl mjölk 1 st lök liten gul salt och peppar 2 msk flytande margarin 2 st…
-
Svamprisotto
Du behöver 4 dl avorioris 1 st gul lök 1 msk olivolja 8 dl hönsbuljong 250 g svamp tex champinjoner och kantareller 2 msk flytande…
-
Gittans sillröra
Är timmen sen, blir alla glada för en "salt bit" till vickningen. Den här sillrätten är perfekt som nattamat.














