-
Snickaren Petter odlar saffran på Bjärehalvön: Pilligt, tidskrävande och avkopplande
På Bjärehalvön i nordvästra Skåne växer julens smakrika guld. Snickaren och månskensbonden Petter Karlsson odlar saffrankrokus på sin gård utanför Båstad – en hobby som blivit ett lönande extraknäck.
-
Jayden, 13, fick träffa idolerna i Modo: ”Jag har fått allt jag har önskat mig”
Nyblivne tonåringen Jayden hade en stor dröm han ville förverkliga. Han ville hänga med spelarna i Modo Hockey i båset inför en match. Tack vare Hemmets Journal har han förverkligat den drömmen och fått alla spelarnas autografer på en matchtröja.
-
Flaggspelet 51
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
Rudolfs godaste julbrownies
Kanel och nejlika ger en härlig julsmak till kakan. Dekorerar dina brownies med godis och kringlor för att skapa en söt liten Rudolf!
-
Nyopererad – vad händer sedan? Så tar du hand om dig själv efter ett ingrepp
De allra flesta blir opererade någon gång i livet och många är förberedda på att det kan bli jobbigt för kroppen. Ändå kan trötthet, illamående och nedstämdhet komma som en chock. Tillsammans med Ulrica Nilsson, professor i omvårdnad, går vi igenom hur du bäst hanterar tiden efter operationen.
-
Tomatpaj med salami och broccoli
Salami, cocktailtomater, broccoli och basilika ingår i den läckra pajfyllningen.
-
Moussaka II
Moussaka är en grekisk rätt med köttfärs och aubergin. Bjud gärna en god sallad till.
-
Fiskgratäng med kräftsmak
Den här fiskgratängen är en riktig festmiddag.
-
Kotlettrad med äpple, kål och potatis
Saftig kotlettrad med både potatis, kål och äpple. Allt läggs på samma fat i ugnen och är klart efter ca 90 minuter.
-
Citronskum med bär
Festmenyn avslutas med härligt krämigt citronskum toppat med bär.
-
Glaserad lax med nöttäcke och potatissallad
Ljuvlig kombination, där nöttäcket består av cashewnötter, vitlök, lime och lite chilisås. Potatissalladen med sparris serveras ljummen.
-
Marinerad getost med parmaskinka
Den läckra förrätten, marinerad getost med parmaskinka, görs i förväg och ställs kallt tills den ska serveras.
-
Nu vet jag varken ut eller in
Jag har tillsammans med min man sedan jag var tonåring och vi har varit gifta i tre år. Vi har två friska barn tillsammans, hus…
-
Farligt med för högt pH i urinen?
Jag testade min urin med en “multistick” från apoteket och upptäckte att jag hade 7,6 i pH-värde. Normalt är mellan 5 och 6. Vad innebär…















