-
Snickaren Petter odlar saffran på Bjärehalvön: Pilligt, tidskrävande och avkopplande
På Bjärehalvön i nordvästra Skåne växer julens smakrika guld. Snickaren och månskensbonden Petter Karlsson odlar saffrankrokus på sin gård utanför Båstad – en hobby som blivit ett lönande extraknäck.
-
Jayden, 13, fick träffa idolerna i Modo: ”Jag har fått allt jag har önskat mig”
Nyblivne tonåringen Jayden hade en stor dröm han ville förverkliga. Han ville hänga med spelarna i Modo Hockey i båset inför en match. Tack vare Hemmets Journal har han förverkligat den drömmen och fått alla spelarnas autografer på en matchtröja.
-
Flaggspelet 51
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
Rudolfs godaste julbrownies
Kanel och nejlika ger en härlig julsmak till kakan. Dekorerar dina brownies med godis och kringlor för att skapa en söt liten Rudolf!
-
Nyopererad – vad händer sedan? Så tar du hand om dig själv efter ett ingrepp
De allra flesta blir opererade någon gång i livet och många är förberedda på att det kan bli jobbigt för kroppen. Ändå kan trötthet, illamående och nedstämdhet komma som en chock. Tillsammans med Ulrica Nilsson, professor i omvårdnad, går vi igenom hur du bäst hanterar tiden efter operationen.
-
Kyckling med kapris och oliver
Kycklingen marineras först med vitlök, rosmarin och citron. Däreftger brynes den och steks klar i ugnen.
-
Färsfylld köttrulle
Färsfylld köttrulle som klarar sig själv i ugnen blir en riktig festmåltid. På bilden Färsfylld köttrulle, Gratinerad aubergin och Örtmarinerad paprika.
-
Örtmarinerad paprika
En mycket vanlig inläggning i Italien. Den äts tillsammans med kött, fisk och fågel men även i en sallad eller till ost och bröd. På bilden Färsfylld köttrulle, Gratinerad aubergin och Örtmarinerad paprika.
-
Gratinerad aubergin
Aubergin är en mycket omtyckt grönsak i Italien. Här gratineras den tillsammans med köttfärs. På bilden Färsfylld köttrulle, Gratinerad aubergin och Örtmarinerad paprika.
-
Gratinerad pasta
Hemma hos mig är detta en klar pastafavorit.
-
Jag har tappat känslorna för min man!
Jag och min man är båda under 30 år. Vi har varit tillsammans i snart fyra år och gifta i drygt ett år. Jag tror…
-
Skrällhostan blir bara värre och värre
Jag har en besvärlig skrällhosta, framför allt när jag pratat ett tag eller när jag ätit. Det började för tio veckor sedan med en förkylning…
-
Finns någon hjälp mot min onda axel?
Jag har en inflammation i en axel, med begränsad rörlighet. Vad kan jag göra för att skynda på läkningen? Ska jag äta något särskilt? Ska…
-
Kycklingwok med ostronsås
Kyckling, cashewnötter och vattenkastanjer ger fin smak åt wokrätten med ostronsås.














