Alla artiklar

  • Chapati

    Ett typiskt indiskt bröd som gräddas i en stekpanna. De är godast nygräddade och bjuds ofta till mat där det finns god sås att suga upp. Främst på bilden ser du stormogulens lammcurry – en rätt där Indiens rikedom av kryddor verkligen kommer fram.

  • Stormogulens lammcurry

    I stormogulens lammcurry kommer Indiens rikedom av kryddor verkligen fram. Bjud chapati till, brödet är perfekt när man vill suga upp den goda såsen. Stormogul kallade européerna härskaren i det stora muhammedanska rike som grundades 1526 av Babur och som varade fram till 1858.

  • Raita – kalla yoghurtsåser

    Raita är kall yoghurtsås som både bryter av och framhäver smaken på maten. Såsen kan också svalka smaklökarna. Raita serveras ofta till de olika maträtterna. Här får du olika förslag på raitas.

  • Tandoorikyckling

    Det här är troligen den mest kända indiska kycklingrätten. Vi använder oss av en färdigköpt tandooripasta. Till tandoorikycklingen bjuds kanelris, bröd och gärna en raita.

  • Bombaybullar

    Indiska köttbullar gjorda på lamm- eller fläskfärs – Bombaybullar – serveras med ris, raita med mynta (se d:o) och mango chutney.

  • Svamp- och linscurry

    God som ensamrätt men curryn passar också till både kött och fisk. På bilden ser du delikat tikka med kyckling, svamp- och linscurry och puppodums (bröd).

  • Tikka med kyckling

    Delikata kycklingspett. Svamp- och linscurry, puppodums (bröd) och någon raita (yoghurtsås) är gott att äta till spetten. Tikkapastan köper vi färdig och rör ut den med yoghurt. Sedan penslar vi spetten med röran och grillar dem i ugnen.

  • Vi har aldrig sex med varandra!

    Min man och jag har inte sex. Under de senaste tre åren efter att vårt barn föddes, så har vi haft sex högst en gång…

  • Vad är skillnaden mellan polymyalgi och fibromyalgi?

    Jag skulle bli väldigt tacksam om jag kunde få veta något om den reumatiska sjukdomen polymyalgi. Vad är det som skiljer den från fibromyalgi? Doktor…

Scroll to Top