-
Flaggspelet 51
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
Rudolfs godaste julbrownies
Kanel och nejlika ger en härlig julsmak till kakan. Dekorerar dina brownies med godis och kringlor för att skapa en söt liten Rudolf!
-
Nyopererad – vad händer sedan? Så tar du hand om dig själv efter ett ingrepp
De allra flesta blir opererade någon gång i livet och många är förberedda på att det kan bli jobbigt för kroppen. Ändå kan trötthet, illamående och nedstämdhet komma som en chock. Tillsammans med Ulrica Nilsson, professor i omvårdnad, går vi igenom hur du bäst hanterar tiden efter operationen.
-
Polska julkrubbor: Från återvunnet skräp till glittrande mästerverk
Nyligen invigdes på Sancta Birgitta Klostermuseum i Vadstena en stor utställning med julkrubbor – alla tillverkade av händiga amatörer i polska Krakow. Där, på andra sidan Östersjön, är julkrubbor en stor sak och varje år väljs den vackraste bland hundratals bidrag.
-
Stor köttfärspaj i långpanna
En härlig köttfärspaj, med både feta- och cheddarost, som räcker till många. Du lagar den enkelt i långpanna.
-
Vilken operationsmetod ska jag välja?
Jag är en kvinna på 45 år, med myom i livmodern som trycker på urinblåsan. Jag skulle vilja få råd och förklaring kring olika operationssätt…
-
Festlig fiskpaté
Fiskpaté är en bra bjudrätt som alltid väcker uppskattning. Den här patén är mycket god och kan serveras varm som huvudrätt eller kall på en buffé. Till den varma färsen bjuder jag varma såser och till den kalla en sås av gräddfil och örter.
-
Frasiga vårrullar
Gör dina egna vårrullar med filodeg som du hittar i frysdisken. I Kina åt man ursprungligen vårrullar när man skulle fira det nya månåret som förebådar vårens ankomst. Vårrullar äts i hela Sydostasien och det finns många olika sätt att göra dem på. Här är ett lite försvenskat recept. Vårrullarna kan med fördel serveras som förrätt.
-
Färsbiffar i muffinsformar
Att grädda biffar i muffinsformar i ugnen är en strålande idé! Lättlagat, inget os och biffarna blir läckert saftiga.
-
Pannkakslasagne
En rolig och mycket god variant på både crêpes och lasagne. Köttfärsröran får fin smak av strimlat bacon.
-
Bacondolmar på rotfruktsgratäng
Det här är en festlig och praktisk "allt-i-ett-rätt".
-
Fläderglass med rabarberkompott
En riktig sommarglass får avsluta festlunchen.
-
Smördegsstänger
På bilden ser du Grön soppa på färsk sparris längst fram och smördegssängerna bakom.
-
Grön soppa på färsk sparris
På bilden ser du även Smördegsstänger.
















