-
Polska julkrubbor: Från återvunnet skräp till glittrande mästerverk
Nyligen invigdes på Sancta Birgitta Klostermuseum i Vadstena en stor utställning med julkrubbor – alla tillverkade av händiga amatörer i polska Krakow. Där, på andra sidan Östersjön, är julkrubbor en stor sak och varje år väljs den vackraste bland hundratals bidrag.
-
Stor köttfärspaj i långpanna
En härlig köttfärspaj, med både feta- och cheddarost, som räcker till många. Du lagar den enkelt i långpanna.
-
Kika in i mysigaste skogstorpet: ”Jag blir lugn när jag sitter och julpysslar”
Glasverandan avgjorde saken när det norska paret Vibeke och Hans Petter hittade sitt drömställe i svenska skogen. Dessutom fanns det plats att förverkliga Vibekes dröm – en vedugn i köket.
-
Veckans Sverigelotter 51
Ta chansen att tävla om Sverigelotter varje vecka!
-
Veckans Triss 51
Här kan du vinna Trisslotter – varje vecka!
-
Enkla krysset 51
Välkommen till Enkla krysset!
-
Snabba krysset 51
Välkommen till Snabba krysset!
-
Vinn boken “Bettys bästa”!
Svara på en enkel fråga och ha chans att vinna en bok.
-
Kronisk nästäppa blir att vanligare – ny effektiv medicin hjälper
Allt fler drabbas av kronisk nästäppa till följd av överdriven användning av nässpray. Det finns dock hjälp att få!
-
Rödlökspaj med lätt kumminsmak
Rödlök och ost göms i det goda pajskalet med aningen kumminsmak.
-
Kan tillväxthormon hjälpa mot muskelvärken?
Jag är en 59-årig kvinna som har fått veta att jag förutom flera andra sjukdomar har perifer entesopati. Det gör mycket ont och jag blir…
-
Jag mår så dåligt!
Jag är en 40-årig tvåbarnsmor, gift sedan 15 år. Min man har i alla år pikat mig för att jag har varit lite rund. Gick…
-
Vilken operationsmetod ska jag välja?
Jag är en kvinna på 45 år, med myom i livmodern som trycker på urinblåsan. Jag skulle vilja få råd och förklaring kring olika operationssätt…
-
Festlig fiskpaté
Fiskpaté är en bra bjudrätt som alltid väcker uppskattning. Den här patén är mycket god och kan serveras varm som huvudrätt eller kall på en buffé. Till den varma färsen bjuder jag varma såser och till den kalla en sås av gräddfil och örter.
-
Frasiga vårrullar
Gör dina egna vårrullar med filodeg som du hittar i frysdisken. I Kina åt man ursprungligen vårrullar när man skulle fira det nya månåret som förebådar vårens ankomst. Vårrullar äts i hela Sydostasien och det finns många olika sätt att göra dem på. Här är ett lite försvenskat recept. Vårrullarna kan med fördel serveras som förrätt.
-
Färsbiffar i muffinsformar
Att grädda biffar i muffinsformar i ugnen är en strålande idé! Lättlagat, inget os och biffarna blir läckert saftiga.
-
Pannkakslasagne
En rolig och mycket god variant på både crêpes och lasagne. Köttfärsröran får fin smak av strimlat bacon.
-
Bacondolmar på rotfruktsgratäng
Det här är en festlig och praktisk "allt-i-ett-rätt".














