-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
Rudolfs godaste julbrownies
Kanel och nejlika ger en härlig julsmak till kakan. Dekorerar dina brownies med godis och kringlor för att skapa en söt liten Rudolf!
-
Nyopererad – vad händer sedan? Så tar du hand om dig själv efter ett ingrepp
De allra flesta blir opererade någon gång i livet och många är förberedda på att det kan bli jobbigt för kroppen. Ändå kan trötthet, illamående och nedstämdhet komma som en chock. Tillsammans med Ulrica Nilsson, professor i omvårdnad, går vi igenom hur du bäst hanterar tiden efter operationen.
-
Polska julkrubbor: Från återvunnet skräp till glittrande mästerverk
Nyligen invigdes på Sancta Birgitta Klostermuseum i Vadstena en stor utställning med julkrubbor – alla tillverkade av händiga amatörer i polska Krakow. Där, på andra sidan Östersjön, är julkrubbor en stor sak och varje år väljs den vackraste bland hundratals bidrag.
-
Stor köttfärspaj i långpanna
En härlig köttfärspaj, med både feta- och cheddarost, som räcker till många. Du lagar den enkelt i långpanna.
-
Kika in i mysigaste skogstorpet: ”Jag blir lugn när jag sitter och julpysslar”
Glasverandan avgjorde saken när det norska paret Vibeke och Hans Petter hittade sitt drömställe i svenska skogen. Dessutom fanns det plats att förverkliga Vibekes dröm – en vedugn i köket.
-
Pistaschflarn
Pistaschflarn serveras med frusen hallonmousse och grön karamellsås.
-
Frusen hallonmousse
Moussen serveras med pistaschflarn och grön karamellsås.
-
Stekt ankbröst med fikonvinägersky
Serveras med lingonlinser, mandelpotatispuré och romansalladsragu.
-
Hummersallad med nobisdressing
Observera att hummersalladen är beräknad till 2 portioner medan nobisdressingen räcker till 6 portioner. Dressingen är jättegod till varma kokta grönsaker också.
-
Aprikosmousse
En läskande och frisk dessert som passar efter en mäktig huvudrätt.
-
Bregottkakor (av Monica från Skutskär)
Dessa kakor bakar jag varje jul, de är jättegoda.
-
God sås till sillinläggning (av Monica i Skutskär)
Den här brukar jag göra till julen. Jag brukar köpa sill eller matjessill och göra inläggningen.
-
Ska vi ta bort ”vårtan”?
Jag har en katt som heter Aurora. Aurora har en lite utbuktad knopp under sitt högra öga, den är beige och ser ut som en…
-
Brodera ljuvlig lavendelpåse
Känn doften av lavendel och njut, liksom av de härliga rosorna. Med knutna stygn framträder motivet i relief på det linnefärgade tyget. Vackert och dessutom enkelt att brodera!














