Brodera ljuvlig lavendelpåse

Känn doften av lavendel och njut, liksom av de härliga rosorna. Med knutna stygn framträder motivet i relief på det linnefärgade tyget. Vackert och dessutom enkelt att brodera!

Brodera ljuvlig lavendelpåse

Rosorna syr du med förlängdaknutar tillsammans med franska knutar och enstaka kedjestygn. Det färgskiftande, rosa garnet ger extra liv åt motivet.

Du behöver: Ca 12 x 20 cm naturfärgat linnetyg, 1 docka DMC moulinégarn fg 62 (rosa), restgarn i grönt, kalkerpapper för tyg, smörpapper samt en bit rosa sidenband. Färdigt mått: ca 10 x 18 cm.
 
Så här gör du: Vik tyget på längden och markera botten. Rita av motivet på smörpapperet och lägg det på tyget med kalkerpapperet emellan, ca 5 cm från botten. Rita i konturerna med en penna. Brodera mönstret på framsidan enligt skissen. De långa knutarna sys med hel tråd i nålen och övriga stygn syr du med 3 deltrådar.
 
Montering: Sy ihop sidsömmarna. Vik in ovankanten 1 + 2 cm och fålla för hand. Fyll påsen med lavendel och knyt ihop med en rosett. Vill du inte fålla kan du vika in ovankanten och låta rosetten hålla kanten på plats.

Modell och beskrivning:
Kerstin Arvelind, tel: 08 – 644 46 16. Telefontid: måndag–fredag kl 9.00–17.00.

Scroll to Top