Alla artiklar

  • Emma Hamberg: I sommar lagar jag mat vid vedspisen i släkttorpet

    Emma Hamberg har nått en ny, stor publik som programledare i SVT:s Go’kväll. Nu är det klart att hon fortsätter glädja tittarna i höst. Men tills dess rymmer sommaren både vila – och full fart…

  • Måns Zelmerlöw: Vi ska få den här skolan på fötter!

    Det var skolan som tycktes sjunga på sista versen. Men en gitarr och 250 000 kronor har slagit an ett nytt ackord i dödens dalgång. Nu drar Hemmets Journal och Måns Zelmerlöw igång steg två av projektet som ska rädda tusentals liv i världens mest aidsdrabbade provins.

  • 8 myter om mat

    Blir man fet av potatis? Är det farligt att äta salt? Och kan man få kramp om man badar direkt efter maten? Här avlivas åtta vanliga myter om mat!

  • “Jag cyklade till vårdcentralen med brustet hjärta”

    Brustet hjärta – nej, här handlar det inte om hjärtesorg utan om en ny diagnos som främst drabbar medelålders kvinnor som lever stressiga liv.  När Carina Månsson drabbades trodde läkarna först att det rörde sig om en hjärtinfarkt…

  • Fläskfilépasta

    Du behöver 300 g fläskfilé 1 msk smör eller margarin 0.5 st rödlök 1 st vitlöksklyfta 0.5 dl vatten 1.5 dl matlagningsgrädde 25 g soltorkade…

  • Svamp- och grönsakspytt

    Du behöver 0.5 st gul lök 0.5 st squash 150 g champinjoner 75 g bönor färska, gröna 3 st potatis 1 msk smör eller margarin…

  • Stekt fisk med citron- och dillsås

    Du behöver 300 g potatis 2 st morötter 1 st röd paprika olivolja salt peppar 300 g vit fiskfilé 0.5 st ägg 0.5 dl ströbröd…

  • Kasslerlasagne

    Du behöver 15 g smör eller margarin 2 msk vetemjöl 4 dl mjölk salt och peppar 0.5 st squash 200 g kassler 100 g lasagneplattor…

  • Kycklingbullar med couscous

    Du behöver 1.5 dl couscous 250 g kycklingfärs 1 msk lök riven gul 0.5 st citron rivet skal 1 msk hackad persilja 1 st vitlöksklyfta…

Scroll to Top