Alla artiklar

  • Cordon Bleu

    Nu bjuder vi på en riktig klassiker ? kalvschnitzel Cordon Blue. Cordon Bleu är ursprungligen ett blått ordensband som bars av riddarna av den Helige Andes orden, instiftat 1578 av Henrik III av Frankrike. Uttrycket användas också om franska köksor då de ofta bar ett blått förklädesband. På den vägen har ?det blåa bandet? kommit att förknippas med olika, mera avancerade sätt att tillaga olika…

  • Het kyckling med ris

    Du behöver 500 g kycklingfil 2 msk smör eller margarin 1 st rödlök 150 g champinjoner 1 dl vatten 2 msk kycklingfond 1 msk japansk…

  • Korvgryta med pasta

    Du behöver 300 g pasta t ex pastafjärilar 500 g falukorv 1 msk smör eller margarin 1 st gul lök 1 st paprika gul 1…

  • Chokladsockerkaka

    Du behöver 100 g smör 1.5 dl vatten 2 st ägg 3 dl strösocker 1.5 tsk bakpulver 3 msk kakao 3 dl vetemjöl Ugn: 175°…

  • Tigerkaka med banan

    Du behöver kokosflingor till formen 200 g smör 2.5 dl strösocker 3 st ägg 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 1 dl…

  • Päronkaka

    Du behöver 150 g smör 3 dl mjölk 6 st ägg 6 dl strösocker 7.5 dl vetemjöl 2 msk bakpulver 2 msk vaniljsocker 1 msk…

  • Favoritkakan

    Du behöver 0.75 dl sötmandel sötmandel 5 st bittermandel 200 g smör 3 dl strösocker 2 st ägg 1.5 dl mjölk 1 tsk bakpulver 3…

  • Kaffekaka

    Du behöver 200 g smör 2.25 dl strösocker 3 st ägg 2 dl hasselnötter 75 g mörk choklad 2.5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1…

  • Lökbröd med prästost

    Med en fyllning av stekt rödlök, kummin och prästost behövs varken smör eller pålägg till de här läckra portionsbröden. Servera dem nybakade eller frys in och sprödvärm vid servering.

Scroll to Top