Du behöver
- 1 st gul lök
- 2 st morötter
- 1 msk smör eller margarin
- 1 st citron skal och pressad saft
- 2 dl vatten
- 1 st fiskbuljongtärning
- 2 dl vispgrädde
- 1 msk maizena redning
- salt peppar
- 400 g laxfilé
- 2 dl ärter
- 0.5 dl hackad dill
- 150 g skalade räkor ca 400 g oskalad vikt
Servera med:
potatis kokt
sallad
Gör så här
1
Skala och hacka löken fint. Skala och strimla morötterna. Fräs lök och morötter i en stor gryta med smör.
2
Skala av det gula skalet på citronen med potatisskalare. Tillsätt citronskal, citronsaft, vatten och buljongtärning till grytan och koka upp. Tillsätt grädden och koka i 5 minuter. Red av och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
3
Skär laxen i tärningar. Tillsätt lax och ärter och låt sjuda, ca 5 minuter, tills laxen är klar. Rör i dill och skalade räkor. Servera med potatis och sallad.