Alla artiklar

  • Köttfärslimpa med paprikasallad

    Välj mild eller stark ajvar relish beroende på hur het du vill ha paprikasal-laden!

  • Fläskytterfilé med rostade rotfrukter

    Du behöver 600 g fläskytterfilé salt peppar 1 tsk torkad timjan 1 msk smör eller margarin 4 st rödbetor 3 st morötter 2 msk olivolja…

  • Vol au vent med två fyllningar

    Spröda, lätta och luftiga smördegsbakelser, väl förankrade av läcker fyllning med svamp eller räkor.

  • Chatt med Benny Rosenqvist 9 januari 2014

    kerstin: hej och hjälp! kan du se vad som stör och gör mej oftas sömnlös på mitt arbete,där jag har sovande jour(jobbar på en gruppbostad).där…

  • Souffle à la vanille – vaniljsuffléer

    Den ultimata findesserten!

  • Financiers – finansiärer

    Det här är ett lättbakat recept, som dessutom tar vara på alla äggvitor som blir över efter de äggulestinna kakorna i den här boken. Smöret till kakorna bryns för att få extra mycket smak, något som på franska kallas för beurre noisette. Klassiska financiers gräddas i långsmala formar för att få en guldtackeliknande form (där av namnet finansiärer) men sådana formar kan vara lite svåra…

  • Charlotte aux fruits rouges – moussetårta med hallon och jordgubbar

    En festlig liten sommarpudding. Savoiardikex finns att köpa i många välsorterade mataffärer.

  • Brioche – franskt vetebröd

    Brioche är franskt vetebröd som innehåller mer smör och ägg än vad våra svenska bullar brukar göra. Min variant är lättbakad och förgyller vilken helgfrukost som helst. De knoppiga briochebullarna passar perfekt till en lyxig frukost eller en slät kopp kaffe. Briochelimpan kan du göra allt möjligt gott med. Servera nygräddad i skivor med smör och lite flingsalt, rostad med marmelad, som förrätt tillsammans med…

  • Bärmilkshake

    Du behöver 2 dl bär hallon och jordgubbar 4 dl mjölk 2 dl vaniljglass 0.5 tsk vaniljsocker Garnera med: Vispad grädde bär Gör så här…

Scroll to Top