-
Ulla Håkanson satt till häst innan hon kunde gå: ”Enda gångerna jag grät var när de lyfte ner mig igen”
Den legendariska dressyrryttaren Ulla Håkanson har haft en unik idrottskarriär. Hon har tävlat i 75 år, tillhört eliten i ett halvt sekel, har två OS-brons och tolv SM-guld. Vid 87 kretsar Ullas liv fortfarande kring hästarna. I hennes nya självbiografi får de lika mycket utrymme som hon själv.
-
Flaggspelet 37
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Så får du ut det mesta av ditt kaffe – boosta hälsan med morgonkoppen
Tidigare ansågs kaffe som skadligt för hälsan. Nu har det tagit klivet in i finrummet, tack vare ny medicinsk forskning. Men hur ska man dricka sitt kaffe för att verkligen boosta hälsan? Och framförallt: spelar det någon roll när man dricker det? Så här säger kaffeforskaren!
-
Martin: Min mamma blir utfryst av min fru
Vår familjesemester slutade med att min mamma bröt ihop över att hon alltid blir åsidosatt. Mina barn och min fru undviker henne och jag förstår inte varför.
-
Snabba krysset 37
Välkommen till Snabba krysset!
-
Enkla krysset 37
Välkommen till Enkla krysset!
-
Enkla krysset 36
Välkommen till Enkla krysset!
-
Vinn boken “Rampljus”!
Svara på en enkel fråga och ha chansen att vinna en bok!
-
Veckans Triss 37
Här kan du vinna Trisslotter – varje vecka!
-
Böcklingsallad med rågbrödschips
Du behöver böckling ca 150 g rökt 125 g jordärtskockor 2 tsk vitvinsvinäger + 2 tsk vatten 75 g brysselkål 0.5 st rödlök 0.5 st…
-
Schnitzelrulader
Du behöver 2 st skinkschnitzel 1 msk olivolja 1 dl buljong av tärning salt peppar Fyllning: 1 msk hackad persilja 1 st salladslök 15 g…
-
Kyckling med vintersallad
Du behöver 2 st kycklingfil salt 3 st salladslökar 250 g kidneybönor 250 g kokta kalla potatisar 1 st rödbeta kokt Dressing: 2 msk olivolja…
-
Laxsnurror med getost
Tilltugg till 12?slaget brukar alltid vara uppskattat och ha en strykande åtgång. Tunnbrödssnurrorna går utmärkt att göra dagen före kalaset.
-
Konjaksspetsad chokladfondant
Kladdkaka i miniformat. Kakorna serveras ljumma och nygräddade för att få dem så där ljuvligt kladdiga inuti. Vi förbereder så mycket som möjligt genom att göra en bake off-variant och gräddar fondanten direkt från frysen.
-
Rostade rotfrukter
Du behöver 1 kg blandade rotfrukter 2 msk rapsolja torkad timjan flingsalt Gör så här 1 Tvätta och skala 1 kg blandade rotfrukter, t ex…
-
Rostade rotfrukter
Rostade rotfrukter 4 portioner: Tvätta och skala 1 kg blandade rotfrukter, t ex morötter, rotselleri, palsternackor, kålrot, rödbetor, gulbetor och skär i mindre bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med 2 msk rapsolja och 1 msk torkad timjan. Rosta rotfrukterna mitt i ugnen på 225º tills de är mjuka, 25?30 minuter. Rör någon gång under tiden. Krydda med flingsalt.
-
Morots- och prästostbakad oxfilé
I det här receptet går oxfilén bra att förbereda under dagen och sedan gratinera vid servering. Tänk på att skära köttet i lika stora skivor för att temperaturen ska bli densamma i alla bitar.
-
Hummercocotte Rhode Island
Den här cocotten är en optimal förrätt. Du kan förbereda den i god tid sedan snabbt gratinera vid servering. Till cocotten går det bra att använda både färsk eller fryst hummer.