-
Snickaren Petter odlar saffran på Bjärehalvön: Pilligt, tidskrävande och avkopplande
På Bjärehalvön i nordvästra Skåne växer julens smakrika guld. Snickaren och månskensbonden Petter Karlsson odlar saffrankrokus på sin gård utanför Båstad – en hobby som blivit ett lönande extraknäck.
-
Jayden, 13, fick träffa idolerna i Modo: ”Jag har fått allt jag har önskat mig”
Nyblivne tonåringen Jayden hade en stor dröm han ville förverkliga. Han ville hänga med spelarna i Modo Hockey i båset inför en match. Tack vare Hemmets Journal har han förverkligat den drömmen och fått alla spelarnas autografer på en matchtröja.
-
Flaggspelet 51
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
Rudolfs godaste julbrownies
Kanel och nejlika ger en härlig julsmak till kakan. Dekorerar dina brownies med godis och kringlor för att skapa en söt liten Rudolf!
-
Nyopererad – vad händer sedan? Så tar du hand om dig själv efter ett ingrepp
De allra flesta blir opererade någon gång i livet och många är förberedda på att det kan bli jobbigt för kroppen. Ändå kan trötthet, illamående och nedstämdhet komma som en chock. Tillsammans med Ulrica Nilsson, professor i omvårdnad, går vi igenom hur du bäst hanterar tiden efter operationen.
-
Smörgåstårta med ostkräm och rucolapesto
Ett bra recept på en smörgåstårta kan alltid vara bra att ha i rockärmen. Den här lyxiga tårtan har vi fyllt med ostkräm och rucolapesto och vi har garnerat med basilikakräm, valnötter och färska fikon!
-
Stekt röding med löjromspotatis
Det enkla är många gånger det goda. Den här krämiga potatisen med löjrom och örter känns lyxig, men är verkligen lätt att svänga ihop. Potatisen passar bra till de flesta fisksorterna, t ex abborre, gös och lax, eller röding, som här.
-
Torskrygg med rödvinssky och knaperstekt fläsk
Med tillbehör som linser, rödvinssky och knaperstekt fläsk är det här en mustig fiskrätt. Smörsvängd spenat är gott till. Och för den som vill är linserna goda att byta ut mot potatismos eller jordärtskockspuré som smak-satts med färsk timjan.
-
Rödbetsrisotto med pecorino
Till rödbetornas naturligt söta smak passar det bra med pecorino i risotton. Pecorino är en hårdost av fårmjölk som påminner om parmesanost, men har mer sälta och sting i smaken.
-
Gurksorbet
Du behöver 1.5 st gurka 450 g 0.5 dl dill 2 msk strösocker 172 dl vatten 1 msk glykossirap Garnera med: dill Gör så här…
-
Havtornssorbet
Du behöver 2 dl vatten 1 dl strösocker 225 g havtorn 1 msk vatten 1 msk strösocker 1 msk pressad citronsaft 1 st äggvita Garnera…
-
Kycklingsoppa med tomat och saffran
Saffran, tomat, fänkål och apelsin är smaker som trivs tillsammans med kycklingfilén.
-
Kyckling med rödbetsquinoa och örtkesella
Du behöver 400 g rödbetor, 2 dl quinoa vit 5 dl kycklingbuljong eller tärning 400 g kycklinglårfilé olivolja flingsalt peppar nymald 1 st rödlök 1.25…
-
Kycklingwok med mango
Du behöver 500 g kycklingfilé 1 st röd paprika 200 g shiitakesvamp alt färska champinjoner 1 st rödlök stor 250 g broccoli, färsk 3 st…

















