-
Björn drabbades av blodcancer – räddades av systerns insats: ”Evigt tacksam”
När Björn Lindwret drabbades av blodcancer räddades han av storasyster Katarinas donation av stamceller. – Utan ”Kickan” är risken stor att jag inte suttit här idag, säger Björn.
-
Knäckig rabarberpaj
Rabarberpajen har ett knäckigt täcke med olika nötter och serveras med en underbar vaniljsås till. Det här är en riktig kalaspaj!
-
Saga: Min man fick välja – datorspel eller sin familj
Att bli föräldrar för andra gången skapade mer stress än vi räknat med. Anders slappnade av framför datorn på kvällarna och vårt samliv upphörde. Parterapi fick äktenskapet på fötter men så blev jag gravid igen.
-
Hemgjord fiskburgare med picklad gurka
Burgare är alltid ett säkert kort som går snabbt att tillaga på grillen eller på spisen. Här har vi en fräsch variant av fiskburgare med spätta, picklad gurka och citronmajonnäs.
-
Maxa skörden i sommar: 5 snabbväxande grönsaker att så igen och igen
Har du redan börjat skörda grönsaker, eller går du i väntans tider? Oavsett – fortsätt att så hela säsongen! Genom att kontinuerligt så snabbväxande grönsaker i omgångar kan du maxa skörden och få ut mer av ditt trädgårdsland. Vi tipsar om bra sorter att så igen och igen!
-
Annika Andersson om utbrändheten, behovet av tystnad och livet just nu: ”Jag befinner mig i en perfekt ålder”
Det var något av en slump att Annika Andersson blev skådespelare och komiker. Men efter debuten har succéerna kommit i strid ström. Det gick bra ända tills hon blev utbränd för drygt tio år sedan. Nu vet hon att kroppen och hjärnan behöver lite stillhet emellanåt också.
-
Veckans Triss 27
Här kan du vinna Trisslotter – varje vecka!
-
Enkla krysset 27
Välkommen till Enkla krysset!
-
Veckans Sverigelotter 27
Ta chansen att tävla om Sverigelotter varje vecka!
-
Pavlova med chokladkräm
Chokladmarängbottnar med mörk chokladkräm emellan. På toppen vispad grädde, hyvlad ljus choklad, physalis och krispiga och lätta godiskulor. Garanterat årets godaste dessert!
-
Apelsinchoklad med ingefära
Den här varma chokladen får god och frisk smak av apelsin och färsk ingefära.
-
Rostbiff med äpple
Du behöver 800 g nötinnanlår salt peppar 1.5 msk smör 3 st äpple 1 st gul lök rosmarin det går även bra med torkad rosmarin…
-
Kikärtsbiffar med apelsinsallad och vitlökssås
Tänk på att kikärterna ska ligga i blöt över natten.
-
Böcklingsallad med rågbrödschips
Du behöver böckling ca 150 g rökt 125 g jordärtskockor 2 tsk vitvinsvinäger + 2 tsk vatten 75 g brysselkål 0.5 st rödlök 0.5 st…
-
Schnitzelrulader
Du behöver 2 st skinkschnitzel 1 msk olivolja 1 dl buljong av tärning salt peppar Fyllning: 1 msk hackad persilja 1 st salladslök 15 g…
-
Kyckling med vintersallad
Du behöver 2 st kycklingfil salt 3 st salladslökar 250 g kidneybönor 250 g kokta kalla potatisar 1 st rödbeta kokt Dressing: 2 msk olivolja…
-
Laxsnurror med getost
Tilltugg till 12?slaget brukar alltid vara uppskattat och ha en strykande åtgång. Tunnbrödssnurrorna går utmärkt att göra dagen före kalaset.
-
Konjaksspetsad chokladfondant
Kladdkaka i miniformat. Kakorna serveras ljumma och nygräddade för att få dem så där ljuvligt kladdiga inuti. Vi förbereder så mycket som möjligt genom att göra en bake off-variant och gräddar fondanten direkt från frysen.