Smörgåstårta med ostkräm och rucolapesto

Ett bra recept på en smörgåstårta kan alltid vara bra att ha i rockärmen. Den här lyxiga tårtan har vi fyllt med ostkräm och rucolapesto och vi har garnerat med basilikakräm, valnötter och färska fikon!

Du behöver

  • 1 st smörgåstårtebröd eller tre bottnar

Ostkräm:

150 g brieost
1 dl crème fraîche

Rucolapesto:

100 g rucola
0.75 dl olivolja
1 dl valnötter
1 st vitlöksklyfta
1 dl västerbottensost riven
salt och peppar

Basilikakräm:

2 dl crème fraîche
2 dl turkisk yoghurt
2 dl färsk basilika

Garnera med:

4 st fikon färska
100 g valnötter
100 g taleggio italiensk kittost
basilika

Gör så här

1

Ostkräm: Skär bort den vita kanten på osten. Dela osten i bitar och mixa till en slät kräm tillsammans med crème fraiche.

2

Rucolapesto: Blanda sköljd rucola, olja, valnötter, vitlök och ost och mixa till en pesto. Smaka av med salt och peppar.

3

Lägg ihop bottnarna med ostkräm på första bottnen och rucolapesto på den andra.

4

Basilikakräm och garnering: Vispa crème fraichen tills den blir fast. Blanda i yoghurt. Hacka basilikan fint och blanda ner i krämen. Smaka av med salt och peppar. Bred basilikakräm ovanpå och runt om. Garnera med delade fikon, ostskivor, valnötter och basilika.

Scroll to Top