Du behöver
- 1 st smörgåstårtebröd eller tre bottnar
Ostkräm:
150 g brieost
1 dl crème fraîche
Rucolapesto:
100 g rucola
0.75 dl olivolja
1 dl valnötter
1 st vitlöksklyfta
1 dl västerbottensost riven
salt och peppar
Basilikakräm:
2 dl crème fraîche
2 dl turkisk yoghurt
2 dl färsk basilika
Garnera med:
4 st fikon färska
100 g valnötter
100 g taleggio italiensk kittost
basilika
Gör så här
Ostkräm: Skär bort den vita kanten på osten. Dela osten i bitar och mixa till en slät kräm tillsammans med crème fraiche.
Rucolapesto: Blanda sköljd rucola, olja, valnötter, vitlök och ost och mixa till en pesto. Smaka av med salt och peppar.
Lägg ihop bottnarna med ostkräm på första bottnen och rucolapesto på den andra.
Basilikakräm och garnering: Vispa crème fraichen tills den blir fast. Blanda i yoghurt. Hacka basilikan fint och blanda ner i krämen. Smaka av med salt och peppar. Bred basilikakräm ovanpå och runt om. Garnera med delade fikon, ostskivor, valnötter och basilika.