-
Carina har gjort julbockar i 40 år: ”Det är så rofyllt att sitta och binda halm”
Många har sett hennes halmbockar på marknader och till jul pryder de platsen framför granen i tusentals hem. Halmslöjdaren Carina Kjellsdotter har bundit bockar i över 40 år och hemma hos henne är det julstämning nästan året runt.
-
Snickaren Petter odlar saffran på Bjärehalvön: Pilligt, tidskrävande och avkopplande
På Bjärehalvön i nordvästra Skåne växer julens smakrika guld. Snickaren och månskensbonden Petter Karlsson odlar saffrankrokus på sin gård utanför Båstad – en hobby som blivit ett lönande extraknäck.
-
Jayden, 13, fick träffa idolerna i Modo: ”Jag har fått allt jag har önskat mig”
Nyblivne tonåringen Jayden hade en stor dröm han ville förverkliga. Han ville hänga med spelarna i Modo Hockey i båset inför en match. Tack vare Hemmets Journal har han förverkligat den drömmen och fått alla spelarnas autografer på en matchtröja.
-
Flaggspelet 51
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
Rudolfs godaste julbrownies
Kanel och nejlika ger en härlig julsmak till kakan. Dekorerar dina brownies med godis och kringlor för att skapa en söt liten Rudolf!
-
Havrebullar
Du behöver 3 dl fiberhavregryn 4.5 dl mjölk 50 g jäst 2 msk brödsirap 0.5 dl rapsolja smör- och 1.5 tsk salt vetemjöl ca 8…
-
Vallmogifflar
Du behöver 50 g jäst mjölk + 4 dl 2 st ägg 2 tsk salt vetemjöl ca 15 dl 150 g smör Pensling: 1 st…
-
Briocher
Degen ska förberedas dagen innan.
-
Vegetarisk puttanesca
Här är en vegetarisk variant, utan sardeller. Den som inte behöver äta laktosfri kost kan toppa pastan med nyriven parmesanost.
-
Makaronilåda med getost och squash
Med getost, mjukstekt squash och timjan ger man makaronipuddingen ett ansiktslyft. Trots alla nya pastasorter som kommit på senare år står sig de ?gamla hederliga? Idealmakaronerna väl när det är dags att laga en makaronipudding.
-
Auberginepasta med mozzarella
Här är det bäst att välja en rörformad pastasort så att såsen både fastnar på pastans insida och utsida.
-
Pasta med kikärter och rucola
En sorts pesto, fast utan ost och med solroskärnor istället för nötter. Rucolans peppriga smak passar utmärkt i den här typen av kall sås istället för den mer vanliga basilikan. Om rucolan behöver sköljas, torka den noga. För den som inte behöver äta laktosfri kost är det gott att både blanda i 1 dl riven parmesanost i pastan, och dessutom toppa med lite extra nyriven…
-
Chokladbiscotti med pistaschmandel
Du behöver 50 g mörk choklad 75 g smör rumsvarmt 1.5 dl strösocker 1 st ägg litet 3 dl vetemjöl 2 msk kakao 1 msk…
-
Tigerkaka med apelsin
Du behöver 200 g smör rumsvarmt 2.5 dl strösocker 3 st ägg 3.25 dl vetemjöl 1 msk vaniljsocker 1.5 tsk bakpulver 1 st apelsin rivet…

















