-
Parmesangratinerad potatis med lax
Potatisen blir magiskt god och krispig när den bakas i ugnen med parmesanost. Här serveras den med lax och aioli.
-
Friterad färskpotatis med skagenröra
Testa att fritera färskpotatisen och servera med en klick skagenröra! Det blir en lyxig liten rätt på buffébordet eller till fördrinken.
-
Lyxig prinsesstårta i glas – så gör du den trendiga desserten
Prinsesstårta i glas är en nygammal trend som gjort comeback på dessertbordet. Så här gör du den populära efterrätten!
-
Björn drabbades av blodcancer – räddades av systerns insats: ”Evigt tacksam”
När Björn Lindwret drabbades av blodcancer räddades han av storasyster Katarinas donation av stamceller. – Utan ”Kickan” är risken stor att jag inte suttit här idag, säger Björn.
-
Knäckig rabarberpaj
Rabarberpajen har ett knäckigt täcke med olika nötter och serveras med en underbar vaniljsås till. Det här är en riktig kalaspaj!
-
Saga: Min man fick välja – datorspel eller sin familj
Att bli föräldrar för andra gången skapade mer stress än vi räknat med. Anders slappnade av framför datorn på kvällarna och vårt samliv upphörde. Parterapi fick äktenskapet på fötter men så blev jag gravid igen.
-
Hemgjord fiskburgare med picklad gurka
Burgare är alltid ett säkert kort som går snabbt att tillaga på grillen eller på spisen. Här har vi en fräsch variant av fiskburgare med spätta, picklad gurka och citronmajonnäs.
-
Maxa skörden i sommar: 5 snabbväxande grönsaker att så igen och igen
Har du redan börjat skörda grönsaker, eller går du i väntans tider? Oavsett – fortsätt att så hela säsongen! Genom att kontinuerligt så snabbväxande grönsaker i omgångar kan du maxa skörden och få ut mer av ditt trädgårdsland. Vi tipsar om bra sorter att så igen och igen!
-
Annika Andersson om utbrändheten, behovet av tystnad och livet just nu: ”Jag befinner mig i en perfekt ålder”
Det var något av en slump att Annika Andersson blev skådespelare och komiker. Men efter debuten har succéerna kommit i strid ström. Det gick bra ända tills hon blev utbränd för drygt tio år sedan. Nu vet hon att kroppen och hjärnan behöver lite stillhet emellanåt också.
-
Havregrynsgröt med äpple och mandel
Lyxa till den vanliga havregrynsgröten med rivet äpple. Här toppar vi dessutom med hackat äpple, mandel och kondenserad mjölk. Mättande och gott!
-
Bovetegröt med hallon och kokos
Matig gröt gjord på bovete och mjölk. När gröten är nästan klar tillsätts hallon och kokos som får bli härlig varma. Servera med en klick grekisk yoghurt.
-
Mannagrynsgröt med honungsblåbär
Den enkla mannagrynsgröten lyxar vi enkelt till med blåbär och kardemumma. Toppa med mer bär, honung och mjölk.
-
Bakad gröt med kanel och aprikos
Gröten med rågflingor, frön, torkad frukt och ägg blir ordentligt mättande. Toppa med mjölk och skivad banan. Det här är en frukost man står sig länge på!
-
Molinogröt
Molinogröt med torkad frukt, vetekli och linfrö är mumma för tröga magar. Servera med äppelmos och mjölk.
-
Rotselleripaj med kassler
Rotsellerin får en härligt mild smak när man förväller den. Tillsammans med rökt kassler, dill och lagrad ost blir den en läcker fyllning i paj.
-
Grönsakspytt med kassler och äppelsås
Pytt, som betyder "lite av varje", kan man göra av nästan vad som helst. Den här kasslerpytten innehåller mycket rotfrukter och grönsaker och smaksätts med dill och persilja. En klick kall äppelsås till blir klicken över i.
-
Gulaschkotletter
Låt kotletterna brässera i en mustig gulasch. Grytan innehåller potatis så en klick gräddfil, grönsallad och ett gott bröd räcker gott som tillbehör.
-
Kotletter i krämig rönnbärssås
Du behöver 4 st fläskkotletter smör flingsalt nymald peppar Rönnbärssås: 3 dl grädde valfri fetthalt 2 msk viltfond 0.5 tsk kinesisk soja 3 msk rönnbärsgelé…