-
Parmesangratinerad potatis med lax
Potatisen blir magiskt god och krispig när den bakas i ugnen med parmesanost. Här serveras den med lax och aioli.
-
Friterad färskpotatis med skagenröra
Testa att fritera färskpotatisen och servera med en klick skagenröra! Det blir en lyxig liten rätt på buffébordet eller till fördrinken.
-
Lyxig prinsesstårta i glas – så gör du den trendiga desserten
Prinsesstårta i glas är en nygammal trend som gjort comeback på dessertbordet. Så här gör du den populära efterrätten!
-
Björn drabbades av blodcancer – räddades av systerns insats: ”Evigt tacksam”
När Björn Lindwret drabbades av blodcancer räddades han av storasyster Katarinas donation av stamceller. – Utan ”Kickan” är risken stor att jag inte suttit här idag, säger Björn.
-
Knäckig rabarberpaj
Rabarberpajen har ett knäckigt täcke med olika nötter och serveras med en underbar vaniljsås till. Det här är en riktig kalaspaj!
-
Saga: Min man fick välja – datorspel eller sin familj
Att bli föräldrar för andra gången skapade mer stress än vi räknat med. Anders slappnade av framför datorn på kvällarna och vårt samliv upphörde. Parterapi fick äktenskapet på fötter men så blev jag gravid igen.
-
Hemgjord fiskburgare med picklad gurka
Burgare är alltid ett säkert kort som går snabbt att tillaga på grillen eller på spisen. Här har vi en fräsch variant av fiskburgare med spätta, picklad gurka och citronmajonnäs.
-
Maxa skörden i sommar: 5 snabbväxande grönsaker att så igen och igen
Har du redan börjat skörda grönsaker, eller går du i väntans tider? Oavsett – fortsätt att så hela säsongen! Genom att kontinuerligt så snabbväxande grönsaker i omgångar kan du maxa skörden och få ut mer av ditt trädgårdsland. Vi tipsar om bra sorter att så igen och igen!
-
Annika Andersson om utbrändheten, behovet av tystnad och livet just nu: ”Jag befinner mig i en perfekt ålder”
Det var något av en slump att Annika Andersson blev skådespelare och komiker. Men efter debuten har succéerna kommit i strid ström. Det gick bra ända tills hon blev utbränd för drygt tio år sedan. Nu vet hon att kroppen och hjärnan behöver lite stillhet emellanåt också.
-
Limepaj
Du behöver Mördeg: 3 dl vetemjöl 0.5 dl strösocker 0.5 krm salt 125 g smör 1 st ägg Fyllning: 4 st ägg 1 st äggula…
-
Apelsinsorbet med passionsfrukt
Du behöver 2 dl strösocker 1.5 dl vatten 2 msk glykossirap 1 st gelatinblad 5 dl pressad apelsinsaft eller juice 2 msk pressad citronsaft Servera…
-
Citrussallad med vit chokladgrädde och rostad mandelmassa
Du behöver 3 st apelsiner 1 st blodgrapefrukt Lag: apelsiner zestat skal av och 1 dl vatten 0.5 dl strösocker 0.5 st vaniljstång 2 msk…
-
Citronmarängbakelse
Du behöver 4 st äggvitor 3 dl strösocker 0.5 tsk bakpulver Citronkräm: 4 st äggulor 0.5 dl strösocker 1 st citron rivet skal och pressad…
-
Gaffelvirka skön halsduk med fint mönster!
Gaffelvirkning är en gammal teknik som är väldigt dekorativ. Har du inte provat tidigare är det perfekt att börja med denna halsduk. Här får du beskrivningen steg för steg.
-
Kan p-staven sitta kvar?
Jag har en p-stav som “gått ut” för två år sedan. Är det farligt att den sitter kvar? Jag vill inte ha någon ny. Gynekolog…
-
Hur säkra är dagens klamydiatester?
Jag undrar hur säkra dagens tester är för klamydia? När jag gjorde detta test kissade jag i en mugg, hällde i allt i provröret förutom…
-
Är det vanligt med så många njurstensanfall?
Jag är en 52-årig kvinna som fått njurstensanfall. Fick mitt första anfall för ett tag sedan. Ytterligare ett betydligt svårare anfall fyra dagar senare. Först…
-
Får vi i oss tillräckligt med jod?
Man har ju fått lära sig att det är viktigt att få i sig jod för sköldkörteln och att man därför bör äta jodberikat salt….