-
Jayden, 13, fick träffa idolerna i Modo: ”Jag har fått allt jag har önskat mig”
Nyblivne tonåringen Jayden hade en stor dröm han ville förverkliga. Han ville hänga med spelarna i Modo Hockey i båset inför en match. Tack vare Hemmets Journal har han förverkligat den drömmen och fått alla spelarnas autografer på en matchtröja.
-
Flaggspelet 51
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
Rudolfs godaste julbrownies
Kanel och nejlika ger en härlig julsmak till kakan. Dekorerar dina brownies med godis och kringlor för att skapa en söt liten Rudolf!
-
Nyopererad – vad händer sedan? Så tar du hand om dig själv efter ett ingrepp
De allra flesta blir opererade någon gång i livet och många är förberedda på att det kan bli jobbigt för kroppen. Ändå kan trötthet, illamående och nedstämdhet komma som en chock. Tillsammans med Ulrica Nilsson, professor i omvårdnad, går vi igenom hur du bäst hanterar tiden efter operationen.
-
Polska julkrubbor: Från återvunnet skräp till glittrande mästerverk
Nyligen invigdes på Sancta Birgitta Klostermuseum i Vadstena en stor utställning med julkrubbor – alla tillverkade av händiga amatörer i polska Krakow. Där, på andra sidan Östersjön, är julkrubbor en stor sak och varje år väljs den vackraste bland hundratals bidrag.
-
Calzone med spenat och getost
I den överbakade pizzan gömmer sig spännande smaker av färsk spenat, getost, aprikoser och nötter. Inbakad lyx med andra ord.
-
Potatispirog med ägg och ansjovis
Piroger är bra utflyktsmat och de är lika goda varma som kalla. De är förstås godast att njuta av nybakade, kanske som kvällsrätt med ett glas öl till. Du kan också servera dem istället för bröd till en potatis- och purjolöks-soppa eller en kopp värmande buljong. Pirogerna kan frysas och sprödvärmas i ugnen på 150?175 grader, 5?10 minuter.
-
Quiche med skinka och brieost
En ost- och skinkpaj är alltid lika gott, och med brieost känns den ännu mer lyxig. Har du möjlighet att köpa opastöriserad ost istället för den färdigpackade är det att rekommendera.
-
Viltfärspizza
En annorlunda och matig topping på pizzan är timjankryddad viltfärs, Västerbottensost och äpple.
-
Pepparkakshus i januari? Javisst! Här är Sveriges finaste!
I fjolårets stora fototävling på Hemmets Journals Julsajt efterlyste vi Sveriges finaste pepparkakshus. Och vilka fantastiska skapelser vi fick se! Juryn hade ett tufft jobb men till slut fastnade vi för en vinnare – och fem stycken hedersomnämnanden!
-
Kladdkaka i portionsformar
En dessert som älskas av alla!
-
Champagnesås
Såsen får en lätt syra genom att vinet hälls i vid servering, men det balanserar fint mot räkornas och nötternas naturliga sötma.
-
Pinje- och räkbakad torsk med champagnesås
Lättlagad fiskrätt med lyxkänsla. Pinjenötter och räkor får förgylla festrätten tillsammans med en krångelfri, mousserande vinsås.
-
Blomkålssoppa med rucola och parmesanost
Du behöver blomkål ca 400 g 1 st vitlöksklyfta olivolja 5 dl vatten 1 st kycklingbuljongtärning 50 g rucolasallad 0.5 dl vispgrädde flingsalt nymald peppar…

















