Solveig och Leif åkte på drömresa till Alperna: “Det har varit underbart”

Både Leif och Solveig Gallon från Vretarne har drabbats av cancer, men det hindrar inte paret från att uppfylla sina drömmar. Deras första läsarresa gick till Alperna och de drömmer redan om nästa resmål.

Anette Jernström är Hemmets Journals representant på läsarresorna. Hon passade på att byta några ord med Leif och Solveig.

Hur kommer det sig att ni valde en vandringsresa?
– Vi vandrar mycket i skogen och på lederna hemma och har pratat om det i många år. När vi såg bilderna härifrån fastnade vi för de vackra vyerna med de mäktiga, gröna bergen.

Ni berättade under en vandring när vi samtalade, att ni båda drabbats av cancer.
– Ja, och när jag fick beskedet i början av förra året var min reaktion till läkaren ”Men jag som ville resa till Alperna…”. Han svarade: ”Klart du ska göra det!”. Jag kanske är lite mer andfådd men jag har kunnat vara med på alla vandringar. Jag lever kanske inte tills jag är 80, vem vet, men jag oroar mig inte. Det är ingen idé att ta ut något i förskott, säger Solveig.

Också du Leif är i samma situation?
– Det stämmer, jag ska opereras inom kort. Men när vi läste om resan sa vi: ”Det gör vi!”. Det har varit underbart med naturen, alla fina upplevelser och god mat. Och alla samtal med medresenärerna under vandringarna såklart!

Det var er första läsarresa, kan det bli fler?
– JA! Resor på önskelistan är Irland, vandring i Skottland och kanske Japan. Man måste ju ha drömmar, och när en dröm går i uppfyllelse så hittar man en ny!

Så sant. Då säger vi på återseende! Ses nästa år!

Se våra aktuella läsarresor

Alla våra läsarresor hittar du här

Scroll to Top