AVSLUTAD RESA: Upplev Italien: Njut av kulinariska höjdpunkter i vackra Piemonte

När hösten är som vackrast besöker vi Piemonte, tryffelns och Barolovinets hemmaplan i Italien. Vårt program är fullproppat med besök hos kulinariska topproducenter. Vi får till och med följa med på tryffeljakt i det vackra landskapet!

I höst reser vi till Piemonte, ett område som ligger vackert inbäddat av Alperna i nordvästra Italien. På resan besöker vi den magiska staden Turin vid floden Po, med sitt kungaslott mitt i centrum. Staden är bland annat känd för sitt fotbollslag Juventus och för att ha varit värd för vinter-OS 2006.

Vi går på tryffelmarknad i Alba där försäljningen av svart och vit tryffel är i full gång. En dag följer vi med på tryffeljakt och om det är en bra tryffelsäsong har vi även chansen att köpa vit tryffel direkt från tryffeljägarens butik.

Vingårdarna i detta område har fantastiska lägen och vi får provsmaka de bästa vinerna. Vår utvalda region Piemonte utsågs till årets ”Top Region” av Lonely Planet 2019. Välkommen att följa med på ett gastronomiskt äventyr fyllt av goda upplevelser.

Upplev Italien: Njut av kulinariska höjdpunkter i vackra Piemonte
Den medeltida staden Alba är vår bas under tre dagar.

Italien 8–12 oktober 2022

Dag 1 – Stadsrundtur i Turin och middag

Samling på Arlanda flygplats där färdledare från Specialresor möter upp. Vi flyger till Milano där en buss väntar för att ta oss direkt till Turin. Vi startar programmet med gemensam lunch och sedan stadsrundtur till fots där vi lär oss mer om italiensk kultur. Under eftermiddagen checkar vi in på vårt fyrstjärniga hotell i Turin och under kvällen serveras en middag.

Dag 2 – Tryffelmarknad i Alba

Efter frukost checkar vi ut från hotellet och reser vidare. Idag styr vi bussen mot den berömda tryffelmarknaden i Alba. Vi får en guidad promenad i den charmiga stadskärnan där vi bland annat besöker katedralen San Lorenzo. Under festivalen kan man även gå in i ett festivaltält med olika matshower och försäljning av tryffel (ingår ej, inträde cirka 3.50 euro).

Vi avnjuter en lunch i Alba innan det är dags att göra ett besök hos en olivoljeproducent med provsmakning av olivoljor med passande tillbehör. Sen eftermiddag checkar vi in på vårt hotell i Alba som blir vårt hem för nästkommande tre nätter. Middagen serveras på hotellets restaurang.

Dag 3 – Hasselnötslundar och vinprovning i Barolo

Vi börjar dagen med att besöka en nötkrämsproducent. Under vår promenad bland hasselnötslundarna får vi veta mer om dessa plantor och produktionen. Turen fortsätter i produktionslaboratoriet följt av en provsmakning av de olika nötkrämerna.

På eftermiddagen åker vi en kortare bit söderut för besök på en vingård i Barolo, som är ett mycket känt vinområde i Piemonte. ­Barolo produceras i elva kommuner runt staden och måste enligt reglerna göras till 100% av druvan nebbiolo. Kväll och middag på egen hand.

Dag 4- Tryffel och avslutnings­middag

Efter frukost åker vi buss till byn Roddi. Till fots beger vi oss ut med en tryffeljägare och hans tryffelhundar och vi får förevisat hur jakten går till. Vi promenerar sedan till en utsiktsplats där vi kan njuta av utsikten mot den lilla byn. Vi stannar till och smakar på lokala delikatesser av vit tryffel. Om det är en bra tryffelsäsong har vi möjlighet att köpa den vita tryffeln med oss hem. Efter lite egentid tillbaka i Alba under eftermiddagen väntar en gemensam avslutningsmiddag.

Dag 5 – Hemfärd

Efter oförglömliga dagar i Italien beger vi oss åter till Milano flygplats för hemfärd. Arrivederci Italia!

Upplev Italien: Njut av kulinariska höjdpunkter i vackra Piemonte
Det är tryffeltider och den vita tryffeln hyvlas direkt över nykokt pasta.
Foto: Specialresor

Resefakta Piemonte 8–12 oktober 2022

Avresa: 8 oktober 2022

Hemresa: 12 oktober 2022

Pris: 17 950 kr per person i del i dubbelrum

Tillägg per person: Enkelrumstillägg 1 990 kr

Allt detta ingår i resans pris:

 • Flyg med SAS Stockholm–Milano tur och retur inkl bagage, flygskatter och avgifter.
 • Bussresor enligt program.
 • Svensktalande guide vid utflykter dag 1–4.
 • 4 övernattningar i dubbelrum inkl skatter.
 • Guidningar, besök och provningar enligt program.
 • 4 frukostar, 2 luncher och 3 middagar, varav en 3-rätters och två 4-rätters.
 • Måltidsdryck; vid lunch 1 glas vin/öl/läsk/juice, vatten och kaffe (oftast espresso).
 • Dricks till lokalguider och chaufförer.
 • Whispers (hörsnäckor) vid utflykter.
 • Färdledare Michaela Jolin från Specialresor.
 • Representant från Hemmets Journal.

Så här bokar du:

Ring Specialresor på telefon 054-18 89 00 eller mejla till info@special-resor.se.

Minst 25 deltagare krävs för att genomföra resan. Begränsat antal platser. Vi reserverar oss för eventuella program, pris och tidtabellsändringar utanför vår kontroll.

Bra att veta:

Programmet innehåller promenader. Dels i form av guidade promenader dels till och från restauranger. Kontakta Specialresor om du har frågor kring programmets upplägg.

Scroll to Top