AVSLUTAD RESA: Följ med oss till Kroatien: Njut av livet i ljuvliga Istrien!

Kroatiska halvön Istrien liknar närmast ett Italien i miniatyr. Här finns silverglänsande olivlundar, välskötta vinodlingar och uråldriga byar. Vi får tillfälle att både bada i azurblå Adriatiska havet och smaka lokala delikatesser med jordens guld, tryffeln.

Den triangelformade halvön Istrien tillhör idag Kroatien men Rom, Venedig, Napoleon och habsburgarna har under seklerna kämpat om herraväldet och därigenom satt sina historiska spår.

Mellan världskrigen tillhörde Istrien Italien och de starkaste influenserna kommer onekligen därifrån. Likheten med Toscana och Umbrien är slående. Höglänta landskap, bördiga slätter, olivlundar och vingårdarna avlöser varandra.

På Istrien upplever man en stor kontrast mellan kuststäderna och inlandet – trots att avståndet är kort. Utmed kusterna finner vi stadspärlorna Pula och Rovinj med ett rikt arv efter venetianare och romare. I inlandet förädlar man fortfarande det som jorden har att erbjuda på traditionellt vis och kvaliteten på tryffel, olivolja, vin och andra välsmakande läckerheter lämnar ingen besviken.

En av de städer vi besöker är Motovun, där man lyckats bevara stadsmurarna ända sedan medeltiden. Vi bor i den populära och gemytliga lilla badorten Rabac, belägen vid Kvarnerbukten, som är vår utgångspunkt för bad, njutning och upplevelser.

Tre intressanta utflykter ingår i resans pris. Bäddat för en lyckad semester, helt enkelt!

Följ med oss till Kroatien: Njut av livet i ljuvliga Istrien!
Ljuvligt blommande i Motovun.

Kroatien 28 september–5 oktober 2022

Dag 1

Under seneftermiddagen landar vi i Pula där vår reseledare väntar. Efter knappt en timmes bussresa når vi Rabac och vår fyrstjärniga hotellanläggning Maslinica Resorts. Gemensam middag.

Dag 2

Dag för egna upptäckter eller ett första bad i Adriatiska havets blåskimrande vatten?

Dag 3

Utflykt till Hum och Motovun.

Följ med oss till Kroatien: Njut av livet i ljuvliga Istrien!
Vi besöker den uråldriga byn Hum under en av våra utflykter.

Dag 4–5

Tid för egna utflykter eller avkoppling på hotellet.

Dag 6

Utflykt till Pula, en av Kroatiens största sevärdheter. Vi går på rundtur och har även tid att utforska staden på egen hand.

Dag 7

Utflykt till Rovinj, kuststaden där det känns som om tiden stått stilla. Hisnande vyer och vingårdsbesök med provsmakning.

Dag 8

Strax efter lunch är det dags att lämna Rabac för den här gången och bege oss mot flygplatsen i Pula. Många härliga minnen och nya bekantskaper rikare.

Följ med oss till Kroatien: Njut av livet i ljuvliga Istrien!
Vi får många tillfällen att njuta av det kroatiska kökets alla läckerheter.

UTFLYKTER:

Tryffel & de befästa städerna

På slingrande vägar letar vi oss fram genom uråldriga byar. Hum blir vårt första stopp innan vi fortsätter till Motovun, omgärdad av bastanta murar. Tryffel är ett exklusivt inslag i den lokala matlagningen och vi får prova på olika delikatesser där denna underjordiska svamp används på fantasifulla sätt. Lättare lunch med dryck ingår.

Rovinj & vingårdsbesök

Den bedårande kuststaden Rovinj tar emot oss. Ursprunget till dagens Rovinj uppfördes på en ö och under drygt femhundra år styrdes staden av sjöfararrepubliken Venedig. Influenserna från denna era märks tydligt fortfarande. Norr om staden skär Limbukten ett hack i kalkstensmassivet och vi fascineras av de hisnande vyerna. Vin från Istrien är på frammarsch och vi tar tillfället i akt att besöka en vingård för provsmakning.

Historiska Pula

Med Sergiusbågen, tempelruinerna och den intakta amfiteatern känns ett besök i Pula som att förflytta sig två tusen år tillbaka i tiden. Men det är inte bara minnena från romarrikets glansdagar som får besökare att vallfärda hit. Spåren från andra historiska epoker, exempelvis från den bysantinska eran och från tiden då Pula utgjorde en viktig flottbas i det habsburgska väldet, gör besöket extra spännande. Vi gör en trevlig rundtur innan vi får möjlighet att ströva på egen hand.

Följ med oss till Kroatien: Njut av livet i ljuvliga Istrien!
Tryffeln – jordens svarta guld

Resefakta Kroatien 28 september–5 oktober 2022

Avresa: 28 september

Hemkomst: 5 oktober 2022

Reslängd: 8 dagar

Pris: 11 495 kr per person i dubbelrum

Avreseort: Stockholm, Göteborg, Köpenhamn

I priset ingår:

  • Flyg Arlanda/Landvetter/Kastrup–Pula t/r.
  • Resa i inhemsk buss med Scandoramaguide.
  • 7 övernattningar i dubbelrum.
  • Välkomstdrink.
  • 7 frukostar och 7 middagar inkl måltidsdryck.
  • Utflykter enligt programmet.
  • Fri tillgång till pool.
  • Representant för Hemmets Journal vid fler än 25 bokningar.

Tillägg:

Avbeställningsskydd: 6,25% av resans pris genom ERV.

Reseförsäkring genom ERV: 325 kr (som komplement till hemförsäkringen).

Enkelrumstillägg: 2395 kr

Bra att veta: Det finns möjlighet att boka övernattning i samband med ut- och hemresa på Arlanda, Landvetter och i Malmö.

Boka så här: Ring 040-600 00 00 eller boka via hemsidan: www.scandorama.se/hemmetsjournal-istrien
Vid bokningen får du de rese-villkor som gäller för resan.

Vi reserverar oss för eventuella program-, pris-, valuta- och tidtabellsändringar utanför vår kontroll.

Scroll to Top