AVSLUTAD RESA: Höga kusten & Inlandsbanan – ny chans att följa med på vår succéresa!

Vilken succé – det blev fullbokat direkt! Nu får du en ny chans att följa med till Världsarvet Höga kusten. Med chartrad rälsbuss färdas vi sen på Inlandsbanan under tre dagar med besök i bland annat Kiruna, Jokkmokk och på ishotellet i Jukkasjärvi. Fantastiska naturupplevelser väntar!

Är du intresserad av att åka på denna resa? Kolla årsprogrammet för 2022 eller kontakta Johanna Dahl på 076 545 24 66 för att se om den blir av även i år!

Solen dröjer sig kvar sent på kvällarna i Midnattssolens land och resan innehåller det bästa av det mesta. Exempelvis fiskeläget Ulvöhamn som förknippas med surströmming och småskaliga salterier.

Vi besöker Kiruna där en unik stadsomvandling pågår. Vi får också en guidad visning av gruvan på LKAB:s Visitor center, 540 meter under jord. Det berömda ishotellet i Jukkasjärvi lockar besökare från hela världen.
I tre dagar har vi sedan vår egen rälsbuss som vi åker med från Kiruna till Vilhelmina. Längs vägen passerar vi Sveriges största kraftstation Harsprånget och i Jokkmokk gör vi ett besök på Ájtee samemuseum.

Ett stopp vid Polcirkeln är populärt liksom promenaden ut till Europas längsta fors, Storforsen, där vi ser och känner urkraften i vattenfallet. Det fina rallarmuseet i Moskosel och ett Inlandsbanemuseum i Sorsele, hinns också med.

Fatmomakke kyrkstad, vid foten av Marsfjället, är den mest framträdande samiska kyrkstaden i Sverige. Fatmomakke består av 80 kåtor, stugor, bodar och en fin kyrka med samiska förtecken. Vildmarksvägen är en av Sveriges högst belägna vägar och har meterhöga snöväggar.

Missa inte detta oförglömliga äventyr!

AVSLUTAD RESA: Höga kusten & Inlandsbanan – ny chans att följa med på vår succéresa!
Med egen chartrad rälsbuss bara för vår grupp färdas vi på Inlandsbanan under tre dagar.

13–19 september 2021

Dag 1

Tåg från Stockholm till Sundsvall, där buss väntar. Vi tar en kort stadspromenad till en restaurang för lunch. Färd mot Höga kusten via Härnösand till de sydöstra delarna av Ådalen. Bensträckare vid Sandöbron innan vi åker till vårt hotell vid Högakustenbron. Välkomstmiddag.

Dag 2

Skuleskogens nationalpark. Möjlighet för vandring till utsiktsplatsen vid Nylandsrutens brant. Vi fortsätter sedan med båt från Ullånger till Ulvön, en charmig ö med restauranger, kaféer och ett kapell som vi besöker. Tid att strosa runt och äta lunch på egen hand. Båttur tillbaka till Ullånger, varifrån vi fortsätter längs en av Sveriges vackraste vägar förbi Norrfjällsviken, Nordingrå och Bönhamn innan vi anländer till Härnösand. Gemensam middag innan vi kliver på nattåget till Kiruna.

AVSLUTAD RESA: Höga kusten & Inlandsbanan – ny chans att följa med på vår succéresa!
Höga kusten väntar med fantastiska naturupplevelser.

Dag 3

På stadsrundturen bevittnar vi stadsomvandlingen och besöker Kiruna kyrka. Gemensam lunch innan vi fortsätter till Jukkasjärvi där vi får en guidad visning av Ishotellet samt besöker Jukkasjärvi kyrka. Fri tid och middag på egen hand i Kiruna, efter incheckning på hotellet på eftermiddagen.

Dag 4

Med buss gör vi ett studiebesök i gruvan. Lunch på egen hand innan vi går ombord på en chartrad rälsbuss som under tre dagar tar oss genom Lappland. Vi passerar Gällivare på väg mot Porjus. Över oändliga myrar passerar vi flera kraftstationer med spännande historia. Färden går vidare mot Jokkmokk.

Dag 5

Vi besöker fjäll- och samemuseet Ájtte, samt äter lunch. Vi stannar till vid Polcirkeln innan vi når ­Kåbdalis och Storforsen. ­Boende på ett vackert ­beläget hotell och gemensam middag.

AVSLUTAD RESA: Höga kusten & Inlandsbanan – ny chans att följa med på vår succéresa!
Hällingsåfallet är relativt okänt men otroligt vackert.

Dag 6

Vi fortsätter längs Inlandsbanan mot Vilhelmina via Arvidsjaur och gör uppehåll i Moskosel med sitt rallarmuseum. Här ges möjlighet att äta lunch, kanske prova pitepalt? Vi stannar i Sorsele och besöker ett inlandsbanemuseum. Stopp vid Trappstegsforsen innan vi når Saxnäsgården, där vi äter vår avskedsmiddag.

Dag 7

Vi besöker Fatmomakke kyrkstad vid foten av Marsfjället. Lunch i Gäddede innan vi fortsätter till Hällingsåfallet. Färden fortsätter längs Vildmarksvägen till Strömsund. Vi når sen Östersund och tar tåget tillbaka till Stockholm.

AVSLUTAD RESA: Höga kusten & Inlandsbanan – ny chans att följa med på vår succéresa!
Stekenjokk utgör en mäktig syn på resan.

Resefakta

När: 13–19 september 2021
Pris: 19 900 kr per person i delat dubbelrum
Avreseort: Stockholm. (Bor du längs vägen norrut ordnar vi biljett därifrån).

I priset ingår:

 • Tågresor enligt programmet.
 • Chartrad rälsbuss i tre dagar endast för vår grupp, med 60 sittplatser och gott om utrymme ombord.
 • Bussresor enligt programmet.
 • Inträden och guidning enligt dagsprogram.
 • Del i dubbelrum på hotell av bra standard enligt programmet.
 • Halvpension, frukost alla dagar (2–7) samt lunch eller middag dag 1–7.
 • Kunnig färdledning.

Tillägg:

 • Enkelrumstillägg: 1 900 kr
 • Måltider som inte nämns i programmet.
 • Måltidsdryck.
 • Avbeställningsskydd och ­reseförsäkring.

Boka så här:

Ring Världens Resor 08-669 55 25 eller via hemsidan www.varldensresor.se/hemmetsjournal

Vid bokning får du övriga ­rese­villkor.

Vi reserverar oss för eventuella program-, pris- och ­tidtabelländringar utanför vår kontroll.

Ett samarbete mellan Hemmets Journal och Världens Resor

Res säkert i Corona-tider

Vi tar rådande situation gällande covid-19 på största allvar och följer noggrant UD och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. För att hålla säkra avstånd till varandra kommer våra resor att genomföras med färre resenärer i resegrupperna.

På plats kommer vi att dela in resenärerna i mindre grupper för att enkelt kunna hålla ett säkert avstånd,
det gäller vid utflykter och andra sammankomster. Researrangörer anpassar sig och gör allt som de kan för att genomföra på absolut säkraste sätt.

För er trygghet att boka resan i norra Sverige erbjuder vi öppet köp. Det betyder att ni betalar in anmälningsavgiften och att den återbetalas om ni avbokar senast 15 juni 2021.

Scroll to Top