AVSLUTAD RESA: Upptäck antikens Grekland – allt inkluderat!

Storslagna upplevelser väntar på denna resa genom den antika kulturens Grekland. Vi besöker Aten med Akropolis, Delfi och Olympia och bekantar oss med gudar och mytologi. Men det blir också tid till underbar mat och dryck, sol och njutning!

Vi känner de historiska vingslagen och antikens vagga men betraktar också det nya, myllrande och moderna Grekland.

Uppe på Akropolis i Aten beskådar vi en av världens mest beundrade byggnader, Parthenon. Vi ser den imponerande uppfarten Propyléerna och templet Erechtheion, där havsguden Poseidon högg treudden i sten och där vishetens och krigets gudinna Pallas Athena planterade olivträdet i maktkampen om staden.

Vi ser också Poseidons storslagna tempel, vackert beläget vid stupet av Kap Sunion, samt guden Apollos tempel, där det berömda oraklet gav råd och profetior som Apollons medium.

Resterna av Zeus och hans hustru Heras tempel är en annan höjdpunkt, och givetvis den historiska arenan där de första olympiska spelen ägde rum. Det arkeologiska muséet har en imponerande samling ovärderliga föremål och anses vara ett av de mest intressanta i landet.

Förutom arkitektur, arkeologi och mytologi kommer givetvis det grekiska köket få en framträdande roll. Vi äter gott på traditionella tavernor och provsmakar de härliga grekiska vinerna. I Kalamata besöker vi en olivoljeproducent och tar del av allt staden har att erbjuda.

AVSLUTAD RESA: Upptäck antikens Grekland – allt inkluderat!
Erechtheiom vid Akropolis

Grekland 26 september–3 oktober

Dag 1

Flyg till Aten där vår transferbuss och Scandoramaguide möter. Vi checkar in på The Stanley Hotel och äter gemensam välkomstmiddag.

Dag 2

Dagen börjar med stadsrundtur i historiska Aten med ­Akropolis och det mäktiga templet Parthenon. Vi bekantar oss också med det moderna Aten. Middagen på kvällen äter vi i Plaka på en grekisk taverna med levande musik. Vi tar oss dit och tillbaka med allmänna transportmedel.

Dag 3

Efter frukost gör vi en tur längs Attikas kust där vi får en första glimt av Egeiska Havet. Vi besöker Poseidontemplet vid stupet Kap Sunion. Under eftermiddagen åker vi mot Delfi och checkar in på Acropole Hotel. Middagen serveras på närliggande taverna.

AVSLUTAD RESA: Upptäck antikens Grekland – allt inkluderat!
Vi gör också en rundtur i Delfi och får höra om det berömda oraklet som gav råd och profetior

Dag 4

Vi gör en rundtur och tar del av Delfis historia. Under eftermiddagen beger vi oss mot Olympia och gör ett kortare besök i hamnstaden Galaxidi, varefter vi åker över bron som förbinder fastlandet med blomsterhalvön Peloponnesos. Vi fortsätter sedan, via Patras, till antikens helgedom Olympia där vi checkar in på Olympic Village Hotel, beläget lantligt utanför centrum.

Dag 5

Vi börjar dagen med en rundtur bland utgrävningarna i Olympiabyn, världens mäktigaste sportanläggning för 2500 år sedan. Vi besöker också Olympia arkeologiska museum och åker sedan till en vingård där vi lär oss om tillverkningen och får en provsmakning. Därefter beger vi oss mot olivstaden Kalamata och äter ­middag på Hotel Akti Tavgetos med fantastisk utsikt.

AVSLUTAD RESA: Upptäck antikens Grekland – allt inkluderat!
I olivstaden Kalamata får vi tid att slå oss ner på en taverna eller kanske besöka stranden.

Dag 6

Dagen ägnas åt allt det vackra i Kalamata – kanske flanera runt i staden, ta en tur till stranden eller ett glas vin på någon trevlig taverna. Vi besöker en olivoljeproducent och provar de lokala godsakerna.

Dag 7

Vi beger oss åter mot Aten och mot den klippiga bergskedjan Taygetos med pinjeträd och olivlundar längs sluttningarna. Vi stannar till i Mystras med kyrkan Mitrópolis med sagolika fresker från 1300-talet och via Tripolis är vi snart tillbaka på The Stanley Hotel. På kvällen gör vi en utflykt till hamnstaden Pireus där vi avnjuter en middag med havets läckerheter.

Dag 8

Efter en sista grekisk frukost för den här gången checkar vi ut och tar oss till flygplatsen inför hemresan.

Resefakta

Resdatum: 26 september–3 oktober
Pris: 16 995 kr per person i dubbelrum
Avreseorter: Stockholm, ­Göteborg, Köpenhamn, Oslo
Bra att veta: Det finns möjlighet att boka hotellövernattning ­dagen före/efter din resa i ­Malmö, alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

I priset ingår:

  • Flyg Arlanda/Landvetter/­Kastrup/Gardermoen–Aten t/r inklusive flygskatter och bagage
  • Buss med Scandoramaguide
  • 7 övernattningar i dubbelrum
  • 7 frukostar, 7 middagar
  • Alla utflykter och arrangemang enligt programmet.
  • Representant från Hemmets Journal vid fler än 25 deltagare

Tillägg:

  • Avbeställningsskydd: 6,25% av resans pris genom ERV
  • Reseförsäkring: 325 kr
  • Enkelrumstillägg: 1 995 kr
  • Måltidsdryck

Boka så här:

Ring 040-600 00 00 eller boka via hemsidan: www.scandorama.se/hemmetsjournal

Vid bokningen får du övriga ­resevillkor. Vi reserverar oss för eventuella program-, pris-, valuta- och tidtabellsändringar utanför vår kontroll.

 

Vi följer noggrant UD och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Researrangörerna anpassar sig och gör allt som de kan för att genomföra på absolut säkraste sätt. För er trygghet att boka resan till Grekland erbjuder vi öppet köp. Det betyder att ni betalar in anmälningsavgiften och att den återbetalas om ni avbokar senast den 13 juli 2021.

Scroll to Top