• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Upplev storslagna fjäll och fjordar i Norge

  Massiva berg och ett storslaget fjordlandskap – synintrycken tar aldrig slut. Följ med till vårt vackra grannland Norge och upplev magnifika sevärdheter som Geirangerfjorden, Atlanterhavsveien och Trollstigen!

  Upplev storslagna fjäll och fjordar i Norge

  Båtturen på fjordarnas fjord – den vidunderliga och världsarvsskyddade Geirangerfjorden – är en höjdpunkt man pratar länge om. Fjorden slingrar sig ljusskimrande grön förbi vattenfall och tvärbranta fjäll med gamla gårdar på klipphyllorna.

  Vi lutar oss tillbaka och njuter av stillheten medan fartyget tar oss genom de trånga passagerna. Ha kameran redo för att föreviga dessa förtrollande vyer.

  Vi besöker de vackert belägna städerna Ålesund och Molde, "Rosornas stad", och ser Romdalsalpernas snötäckta toppar. Vi förtrollas av Norges högst belägna fjällmassiv Jotunheimen.

  Atlanterhavsveien slingrar sig över holmar och skär och passerar tolv låga broar mitt ute i havet. En verklig attraktion!

  Trollstigen går genom den vilda Isterdalen och är ett under av ingenjörskonst. Den invigdes av kung Håkon VII efter åtta års byggtid. Trollstigens högsta punkt ­ligger 850 meter över havet och där belönas vi med
  en hänförande panorama­utsikt.

  Genom elva hårnålskurvor tar vi oss ner mot Åndalsnes och har bland annat det 320 meter höga vattenfallet Stigfossen i blickfånget. ­OS-staden Lillehammer och Hamar står också på ­programmet. 

  Hamnen i Molde, även kallad "Rosornas stad". Ett av många besöksmål på vår resa.
  Foto: Foap

  Norge 9–14 augusti 2021

  Dag 1

  Vi lämnar Malmö, kör mot Göteborg och längs västkusten via Oslo norrut mot Tyrifjorden och sjön Sperillen. Vi stannar för pauser längs vägen. Vi passerar Fagernes och når Beitostølen på kvällen, där vi checkar in på Radisson Blu Mountain Resort och äter gemensam middag.

  Dag 2

  Efter frukost åker vi längs bergsmassivet Jotunheimen, förbi Lom med sin vackra stavkyrka och fortsätter via Ottadalen mot Geiranger där vårt fartyg väntar för en av höjdpunkterna på resan, båtturen på Geirangerfjorden. Vid 18-tiden anlöper vi Ålesund där vi checkar in på Scandic Parken Ålesund och äter middag.

   

  Ålesund är känt för sin jugendarkitektur och sin fiskeindustri.
  Foto: Emelie Andersson

  Dag 3

  Vi gör en stadsrundtur i Ålesund innan vi beger oss mot Molde. Här ges tillfälle att äta lunch och ta en promenad innan vi ansluter till Atlanterhavsveien. Vi når ön Averøya och färdas längs Kvernesfjorden samt gör ett besök på Ergan fort och museum. Via Molde och färjan från Sølsnes tar vi oss till fjordstaden Åndalsnes där vi checkar in på Grand Hotel Bellevue och intar kvällens middag.

  Atlanterhavsveien som slingrar sig över holmar och skär är en verklig attraktion.

  Dag 4

  Efter närande frukost beger vi oss västerut. Vi följer Romdalsfjorden förbi Vagsvik längs Storfjorden vidare mot Linge. Här ansluter vi till den spektakulära turistvägen Trollstigen som slingrar sig fram genom Isterdalen. Vi passerar över klyftan Gudbrandjuvet upp till Trollstigens högsta punkt och tar oss sedan ner mot Åndalsnes. Under eftermiddagen är vi tillbaka på hotellet och den väntande middagen.

  Dag 5

  Vi fortsätter njuta av det storslagna fjord-och fjällandskapet i Romsdalen på väg till vårt dagsetappmål Hamar. Vi tar lunchstopp innan vi fortsätter utmed Rondane nationalpark in i Gudbrandsdalen. Vi passerar OS-staden Lillehammer innan vi tar in på Scandic Hamar och äter en god middag på hotellet.

  Trollstigen är ett under av ingenjörskonst och är en del av det som kallas "Norges vackraste väg".
  Foto: Terje Borud

  Dag 6

  Efter frukost checkar vi ut och börjar resan mot hemorten. Den går inledningsvis längs med Norges största insjö Mjösa i riktning mot Oslo och vidare via Svinesundsbron till Sverige och hemorterna. Vi pausar för lunch och bensträckare med jämna mellanrum. En lyckad expedition närmar sig till slut och vi är tacksamma över alla nya intryck och bekantskaper.

  Ha kameran redo för att föreviga alla undersköna vyer.

  Resefakta

  Datum: 9–14 augusti 2021
  Pris: 10 595 kr per person i dubbelrum
  Researrangör: JÖRNS Resor

  I priset ingår:

  • Resa med helturistbuss inkl väg-, bro- och färjeavgifter, från Malmö och Göteborg t/r
  • 6 övernattningar i 2-bäddsrum med dusch/wc.
  • 5 frukostar, 1 lunch, 5 middagar
  • Båtresa på Geirangerfjorden
  • Resor och utflykter enligt ­program.
  • Guide Bente Ekfeldt.
  • Representant från Hemmets journal vid minst 25 bokningar
  • Whispers

  Tillägg:
  Enkelrumstillägg: 2 050 kr
  Avbeställningsskydd: 500 kr
  Måltidsdryck
  Tåganslutning till/från ­Göteborg – fråga vid ­bokningen!

  Boka så här:
  Ring 0770–787 000 eller mejla till info@jorns.se eller via ­hemsidan www.jorns.se

  Vid bokningen får du övriga ­resevillkor.

  Vi reserverar oss för eventuella program-, pris-, valuta- och ­tidtabellsändringar utanför vår kontroll.

  Res säkert i coronatider

  Vi tar rådande situation gällande covid-19 på största allvar och följer noggrant UD och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. För att hålla säkra avstånd till varandra kommer våra resor att genomföras med färre resenärer i resegrupperna. På plats kommer vi att dela in resenärerna i mindre grupper för att enkelt kunna hålla ett säkert avstånd, det gäller vid utflykter och andra sammankomster. Researrangörer anpassar sig och gör allt som de kan för att genomföra på absolut säkraste sätt. För er trygghet att boka resan till Norge erbjuder vi öppet köp. Det betyder att ni betalar in anmälningsavgiften och att den återbetalas om ni avbokar senast den 31 maj 2021.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!