AVSLUTAD RESA: Upptäck de tusen sjöarnas land med oss!

Vi reser genom östra Finlands fantastiska landskap med svindlande vyer och besöker städer som berättar om landets spännande historia. Det här är resan för dig som är nyfiken på vårt östra grannland, bortom Helsingfors!

Är du intresserad av att åka på denna resa? Kolla årsprogrammet för 2022 eller kontakta Johanna Dahl på 076 545 24 66 för att se om den blir av även i år!

Helsingfors är en trendig huvudstad som fått kulturella intryck både från öst och väst. Många av stadens sevärdheter härstammar från den ryska tiden men staden är även känd för sin moderna finska arkitektur. På stadsrundturen ser vi Senatstorget, Storkyrkan, Uspenski-katedralen och Salutorget.

Borgå är en av Finlands sex medeltida städer. Vi promenerar genom stadens slingrande kullerstensgränder.

Villmanstrand är känd som Karelens södra port och ligger vid Finlands största sjö Saimen.

Vattenfallet Imatrankoski ligger i Imatra, som är beläget vid Finlands vattenrikaste älv Vuoksen. På dagtid syns endast flodfåran eftersom vattnet bara släpps på kvällstid.

AVSLUTAD RESA: Upptäck de tusen sjöarnas land med oss!
Staden Imatra är beläget vid Finlands vattenrikaste älv Vuoksen.

Kerimäki kyrka är världens största träkyrka med sina 3400 sittplatser, där gör vi också ett besök. Den underbara sommarstaden Nyslott grundades av greve Per Brahe och är känd för sin internationella operafestival.

Arkitekten Alvar Aalto började sin karriär i Jyväskylä och har ritat ett 30-tal av stadens byggnader. Inte långt därifrån ligger Toivakka kyrka som är känd för sina fördomsfria kyrkomålningar och en gång skandalösa takmålningar från 1970-talet.

Silja Lines fartyg är en upplevelse i sig med rikt utbud av underhållning och shopping och en relax- och badavdelning för den som vill unna sig något lite extra.

AVSLUTAD RESA: Upptäck de tusen sjöarnas land med oss!
Helsingfors är en trendig huvudstad som fått kulturella intryck både från öst och väst.

Finland 15–21 augusti 2021

Dag 1

Avresa från Göteborg på morgonen, vi stannar till för fika innan vi når Stockholm och Silja Lines fartyg till Helsingfors. Vi äter middagsbuffé ombord och lär känna varandra.

Dag 2

Efter att vi intagit frukost ombord lämnar vi fartyget och åker mot Borgå. Lokalguiden tar oss på rundtur
till domkyrkan, skalden J L Runebergs hem och de berömda röda sjöbodarna. Vi promenerar i gamla stan och äter lunch på egen hand. Resan fortsätter sedan längst Lilla kustvägen mot ryska gränsen och vidare till Villmanstrand där vi checkar in på vårt hotell Scandic Patria. Gemensam middag på hotellet.

AVSLUTAD RESA: Upptäck de tusen sjöarnas land med oss!
Nyslott grundades av greve Per Brahe och är värd för en årlig internationell operafestival.

Dag 3

Frukost och utcheckning. Vi gör flera intressanta stopp på vägen mot dagens slutmål. Vi besöker staden Imatra, fortsätter över Punkaharjuåsen och besöker Kerimäki kyrka innan vi når sommarstaden Nyslott. Incheckning på Original Sokos Hotel Seurahuone som ligger mitt i centrum, där vi äter gemensam middag.

Dag 4

Efter frukost åker vi norrut mot Nya Valamo, där vi får en rundvisning på det rysk-ortodoxa klostret varpå vi äter lunch. Därefter fortsätter vi till Kuopio, där vår lokalguide visar stadens sevärdheter och utsiktsberget Puijo med sin vackra utsikt över Savolax sjöar. Vi checkar in på Scandic Kuopio och äter gemensam middag.

AVSLUTAD RESA: Upptäck de tusen sjöarnas land med oss!
Vi får en rundvisning på det rysk-ortodoxa klostret Nya Valamo.

Dag 5

Resan fortsätter söderut via Finska rallyt-staden Jyväskylä, där en av stadens söner är arkitekten och designern Alvar Aalto. Vi stannar också vid Toivakka kyrka innan vi tar lunch på egen hand. Turen fortsätter längs sjön Päijänne mot Lahtis där vi checkar in på Scandic Lahti City. Gemensam middag på hotellet.

Dag 6

Vi äter frukost, checkar ut och beger oss mot Helsingfors där det blir rundtur med buss. Därefter är det fri tid för lunch och egna upptäckter innan vi åter går ombord på fartyget tillbaka till Stockholm. Vi äter gemensam middagsbuffé under resans sista kväll tillsammans.

Dag 7

Frukost ombord innan vi anländer Stockholm och bussresan mot hemorten. Vi stannar för rast vid serveringar och beräknas vara i Göteborg vid 18-tiden.

AVSLUTAD RESA: Upptäck de tusen sjöarnas land med oss!
Jyväskylä är en livlig universitetsstad känt för bland annat Finska rallyt.

Resefakta

Resdatum: 15–21 augusti 2021
Pris: 8 475 kr per person i dubbelrum
Researrangör: Rolfs Flyg & Buss
Speciellt: Id-handling måste visas vid ombordstigning oavsett ålder. Åldersgräns 23 år. Barn endast i målsmans sällskap. Är du inte svensk medborgare måste du kontakta vår kundtjänst för att meddela nationalitet.

I priset ingår:

  • Buss t/r från Göteborg
  • 2 övernattningar i insides dubbelhytt + 4 övernattningar i dubbelrum
  • 6 frukostar, 1 lunch, 6 middagar
  • Utflykter enligt program
  • Reseledare
  • Representant för Hemmets journal vid minst 25 bokningar

Tillägg:
Avbeställningsskydd: 6% av ­resans pris
Enkelrumstillägg: Från 2 195 kr
Utsideshytt: Från 195 kr
Måltidsdryck: Betalas på plats

Boka så här:
Ring: 031-550000 eller mejla: grupp@folfsbuss.se

Vid bokningen får du övriga resevillkor.

Vi reserverar oss för eventuella program-, pris-, valuta- och tidtabellsändringar utanför vår kontroll.

Vi tar rådande situation gällande covid-19 på största allvar och följer noggrant Folkhälsomyndighetens ­rekommendationer. För att hålla säkra avstånd till varandra kommer våra resor att genomföras med färre resenärer i resegrupperna. På plats kommer vi att dela in resenärerna i mindre grupper för att enkelt kunna hålla ett säkert avstånd, det gäller vid utflykter och andra sammankomster. Researrangörer anpassar sig och gör allt som de kan för att genomföra på absolut säkraste sätt. För er trygghet att boka
resan till Finland erbjuder vi öppet köp. Det betyder att ni betalar in anmälningsavgiften och att den återbetalas om ni avbokar senast 16 maj 2021.

Scroll to Top